Cumartesi, Mayıs 28, 2011

Spor Toto Süper Lig Transfer Piyasası



Sezonun sona ermesiyle hareketlenen transfer döneminde Türkiye Ligi'nde mücadele eden oyuncular için inanılmaz ücretler konuşuluyor,yazılıyor,yönetimler tarafından talep ediliyor.
Şu ana kadar yapılan ve yapılmak üzere olan transferlere baktığımızda Karabük'ün Emenike'den 7 milyon euro, Gençlerbirliği'nin Orhan Şam ve Mustafa Pektemek'ten toplam 7.5 milyon euro + Ali Kuçik gibi 'astronomik' ücretler aldığını görüyoruz.
Kayseri'nin Serdal Kesimal için en az 6-7 milyon euro, Eskişehirspor'un Sezer Öztürk için en az 6 milyon euro, Bursa'nın Volkan Şen için en az 5-6 milyon euro talep ettiği medya tarafından dile getiriliyor.
İleride çok iyi bir futbolcu olacağına yürekten inandığımız fakat bu sezon ilk kez Süper Lig'de mücadele etmiş ve ayağı kırılarak sezonu kapatıp birçok maçta oynayamamış Ersan Gülüm için Adana kulübünün istediği bonservis ücreti 6 milyon euro.
Geçtiğimiz bir-iki yıla bakacak olursak Beşiktaş'ın Tabata ve Köybaşı için Antep'e toplam 11.5 milyon euro verdiğini, Fenerbahçe'nin Mehmet Topuz için 8 ila 10 milyon euro arasında bir rakam verdiğini,Özer Hurmacı için de yüksek bir ücret verdiğini görüyoruz.
Bu rakamların ne kadar yüksek rakamlar olduğunu Dünya futbolunu az çok takip eden her futbol sever biliyordur mutlaka.
Anadolu kulüplerinin başkanları da (haklı olarak) kendi menfaatlerini düşünerek benim oyuncumun Tabata'dan,Topuz'dan veya herhangi başka bir oyuncudan ne farkı vardır diye düşünerekten o oyunculara ödenen paraya yakın bir değer biçiyorlar.
Yani benim düşünceme göre piyasanın bu kadar kızışmasının sebebi büyük kulüplerimizin bu sezona kadar Anadolu kulüplerinin oyunlarına gelip, oyunculara ve kulüplerine ederlerinden fazla ücret ödemesi.

Hiç yorum yok: