Cuma, Haziran 24, 2011

Anadolu'da Bulgar Modası


Son iki gündür basında çıkan transfer haberlerinden sonra kafama takıldı bu konu. Son yıllarda ülkemize gerçekten çok fazla Bulgar ve Bulgar Ligi'nde oynamış futbolcu getirdik.

Çok eskilere gitmeden aklıma gelenleri yazayım. Son yıllarda Denizlispor Emil Angelov'u (Karabükspor), Gaziantepspor Ivelin Popov'u, Kasımpaşa Georgi Sarmov ve Nikolay Dimitrov'u, Sivasspor Ivan Cvetkov'u getirdi.

Bu yaz da Bulgar oyunculara olan ilgimizde bir eksilme olmadı. Orduspor Daniel Georgiev'i, Antalyaspor Veselin Minev'i, İ.B.B Brezilya asıllı Bulgar futbolcu Doka'yı kadrosuna kattı,Gaziantep'in adı CSKA Sofyalı futbolcu Delev ile sıkça anıldı.

Yerli transfer piyasası ülkemizde gerçekten çok maliyetli olduğu için Anadolu kulüplerimiz yabancı transferi yapmış olmak için mali açıdan çok uygun olan bu isimlere yöneliyorlar. Alınan bu isimlerin birçoğunun katkısı olmadığı gibi takımdaki gelecek vaad eden Türk gençlerinin de önünü tıkamış oluyorlar.

Anadolu kulüplerimiz madem bu kadar iyi takip ediyorlar Bulgar Ligi'ni, Anatoli Todorov ve George Kakalov'u da getirsinler de alem golcü görsün. (CM 03-04 efsanesidir iki oyuncu,CM oynamış olanlar bilir)

Şaka bir yana yabancı hayranlığımıza bir son vermeliyiz artık. Bu isimlerin Türk gençlerinden fazlası yok eksiği çok.

Hiç yorum yok: