Pazartesi, Haziran 27, 2011

Don't Cry For River Argentina

Kuruluşunun 110. yılında, Arjantin'in en büyük takımlarından biri olan milyonerler lakaplı River Plate, ikinci Libertadores kupası zaferinin yıl dönümünde, tarihinde ilk defa küme düştü.
Maç sonunda olaylar çıkması kaçınılmazdı ve River'ın ateşli seyircisi 'Barrabrava' ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada çok fazla yaralı olduğu söyleniyor.

Önümüzdeki sezon Superclasico heyecanından mahrum kalacağız fakat River Plate'in küme düşmesi takımdaki sorunları çözme yolunda daha büyük adımların atılacağı anlamına gelebilir. Şayet son yıllarda vasat performanslarını bir adım öteye taşıyamamışlardı.

Kesilen sakal daha gür çıkar hesabı ileriki yıllarda kendini yenilemiş,daha güçlü bir River Plate izleyebileceğimizi düşünüyorum.

River Plate ile kıyaslanamaz ama Bursaspor küme düştükten 2 yıl sonra yükseldiği Süper Lig'de çok daha başarılı olmuş(uzun vadede) ve İstanbul dışına şampiyonluk kazandırmış ikinci kulüp olmuştu. Brezilya'da Corinthians geçtiğimiz sezonlarda küme düşmüş ve bir sezon sonra tekrar Brezilya Serie A'ya yükselerek daha iyi bir performans ortaya koymuştu. Newcastle United da küme düştükten bir yıl sonra yükseldiği Premier Lig'de küme düştüğü sezondan daha iyi bir görüntü çizmişti.

Çok sevdiğim şarkılardan biri olan 'Don't cry for me Argentina' adlı şarkıyı River Plate adına paylaşmak istiyorum.

Hiç yorum yok: