Pazartesi, Haziran 27, 2011

Okay Yokuşlu Kayserispor'da


94 jenerasyonunun isminden sıkça söz ettiren oyuncularından biri de Okay Yokuşlu. Uzun boyu ile dikkat çeken ofansif orta saha rolünde izlediğimiz Okay 2 milyon 300 bin Tl bonservis bedeli karşılığında Kayserispor'a transfer oldu. Ayrıca bu rakam (2 milyon 300 bin TL) Altay'ın bir oyuncunun satışından elde ettiği en yüksek rakammış. (Altay'ın neden borç batağında olduğunun göstergesi.)
Altay yönetimi Okay Yokuşlu adına bir halı saha yaptırtma kararı almış ve bundan sonra kulübe para kazandıracak her oyuncu için aynı şeyi yapma kararı almışlar. Maksat genç oyuncuları bonservis bedeli ödenmeksizin kulüpten ayrılmalarını önlemek ve onları A takıma yükselme yolunda daha da özendirmek gibilerinden motivasyon denemeleri olarak açıklanabilir.
Kayserispor'a transferi süpriz oldu denilebilir çünkü Okay ile başta Galatasaray olmak üzere Fenerbahçe, Bayern Münich, Borussia Dortmund ve birçok kulübün ciddi şekilde ilgilendiği biliniyordu. Fakat Kayserispor'un gelecek vaad eden oyuncular için olanakları çok iyi bir kulüp olduğunu belirtmemiz gerekir. (Ah bir de S.Hurma olmasa!) Genç oyuncularla diyaloğu çok iyi olan Şota'yı da bu olanakların içine dahil edebiliriz.
Okay geçen sezon Musa Çağıran'ın sakatlığı sonrası teknik direktör Fuat Yaman tarafından A takıma çıkarılmış ve ilk maçında Türkiye Kupası grup eleme maçında bir gol kaydetmiş.
Bank Asya'da Orduspor'a attığı gol ise ikinci ligde en genç yaşta gol atan futbolcu ünvanını almasını sağlamış.
Kayserispor'da spora odaklanıp gelişme gösterebilirse ilerleyen yıllarda meyvelerini toplayacaktır. Ha bir de işin Okan Koç, Batuhan Karadeniz, Aydın Yılmaz, Serdar Özkan vs. vs boyutu var. Onlardan biri olmaz umarım.

Hiç yorum yok: