Pazartesi, Haziran 06, 2011

U19 Milli Takımımız Finallerde


Antalya'da düzenlenen U-19 Avrupa Şampiyonası Elit Tur karşılaşmalarına Muhammed Demir'in hat-trick yaparak 'bir kez daha' isminden söz ettirdiği Makedonya maçıyla başladık. Makedonya'yı 3-1 ile geçen U-19 Milli Takımımız ikinci maçında karşısında çok güçsüz bir Macaristan takımı buldu. Macaristan'ı Muhammed Demir (2), Ömer Şahiner (2), Ali Dere ve Engin Bekdemir'in golleriyle 6-1 mağlup ettikten sonra Almanya ile Avrupa Şampiyonasına gitmeye hak kazanmak için 'final' maçı oynadık.


Yıllardan beri futbolun her yaş kategorisinde bize karşı ezici üstünlükleri bulunan Almanlar'ın bu defa şans yanlarında değildi. Takımın en dikkat çekici oyuncusu 10 numaraları olan Moritz Leitner turnuvadaki ikinci ve en önemli penaltısını ağlarla buluşturamayarak(ilk penaltısını da Makedonya karşısında gole çevirememişti) maçın kaderine etki eden ilk oyuncu oldu. Kaçan penaltıdan yaklaşık dokuz dakika sonra maçın kaderini değiştiren ikinci oyuncu sahneye çıktı. Oynadığı her Milli Takım kategorisinde isminden sıkça söz ettiren,takımın yıldızı:Muhammed Demir. Attığı 'usta işi' frikik golüyle Almanlar'ın fişini çeken isimlerden en önemlisi oldu.

Muhammed 13 yaşında geldiği Bursaspor'da alt kategorilerde yapılan maçlarda hep dikkat çeken isimlerden biri oldu. Milli Takım'ın her yaş kategorisine çağırıldı. Milli Takım istatistiklerine baktığımızda neredeyse oynadığı maç sayısı kadar gol attığını görüyoruz. İlk kez Ertuğrul Sağlam döneminde A takıma çıkarılan Muhammed Demir, kendisi gibi A takıma çıkarılan Eren Albayrak ile forma şansı bulamayacaklarını düşündükleri için sözleşme uzatmaya yanaşmadılar ve Bursaspor yönetimi tarafından kadro dışı bırakıldılar. Muhammed ile ilgilenen birçok Avrupa kulübü olmasına rağmen (özellikle İngilizler) Muhammed Gaziantepspor ile anlaştı. Muhammed'in geçtiğimiz sezon forma şansı bulamamasına rağmen, önümüzdeki sezon Tolunay Kafkas'ın Cenk Tosun ile birlikte hücumdaki planları arasında olacağına şüphe yok.




Dikkatimi çeken bir diğer isim bonservisi Beşiktaş'ta olan fakat geçtiğimiz sezonu Ç.Rizespor'da tamamlayan stoper oyuncumuz Sezer Özmen oldu. Sezer'in göstermiş olduğu performans,Egemen'in transferinin ne kadar gerekli bir transfer olduğu konusunda bende soru işareti bıraktı.
Beşiktaş'ta bu sezon stoper bolluğu yaşanıyor desek yanlış söylemiş olmayız. Sezer'in forma şansı bulması açısından bu sezon da kiralık verileceğini düşünüyorum. 92 doğumlu olan Sezer de yakından takip edilmesi ve Beşiktaş'ın gelecek planları içerisinde olması gereken bir isim.
Sezer saçlarının dedesinin vefatından sonra üzüntüden dolayı dökülmeye başladığını bu durumdan hoşlanmadığı için kazıttığını açıklamış röportajında.
Sezer ile yapılan röportajın tamamı için

Romanya'da yapılacak olan finallere kalan diğer ülkeler; Belçika,İspanya,Yunanistan,İrlanda,Çek Cumhuriyeti ve Sırbistan.
Son olarak Avrupa Şampiyonası Finallerine gitmeye hak kazanan U-19 Milli Takımımıza başarılar diliyorum.





2 yorum:

Murat dedi ki...

son fotoğraftaki genç villanuevanın iki ten açığı gibi duruyor.

Adsız dedi ki...

Sezer'i Villanueva'ya benzetmede yalnız değilsiniz. Benzetme çok başarılı,teşekkürler. :)