Salı, Aralık 20, 2011

Kameralarımız Staples Center'da


Maç yazısı yazmaktan nefret ettiğim için o tarz bir işe kalkışmayacağım. Maç yazısı yazmaktan nefret etmemin sebebi ise her maçı izlememin mümkün olmaması, yani izlemediğim bir maç hakkında bol keseden atma yeteneğine sahip değilim.



Dün gece oynanan 3 karşılaşma arasında en çok dikkat çeken maç kesinlikle Clippers-Lakers maçıydı. Özellikle Paul'un Clippers'a gelişin ve nasıl geldiği, bu maçı daha cazip kıldı. Kobe Bryant'ın süpürüldükten sonra nasıl reaksiyon vereceğini kısa sürede anlayamayız elbette. Fakat onu görmek her zaman ilgi çekici.

Takımlarla ilgili bir yazı yazmayı planlıyorum. Ondan derin takım değerlendirmelerine girmeyeceğim. Normal sezon maçlarını ciddiye almayan geçen senenin Lakers'ı preseason maçlarına da bu şekilde mi yaklaşır bilinmez, ancak dünkü performans -sadece özet ve istatislerden- biraz bu yöndeydi. Özetlere ve istatistiklere bakarken Kobe'nin Yahoo'ya yaptığı açıklama içerisinde çok fit olduğunu söylediği  bölüm aklıma geldi. 7 top kaybının yanı sıra, Deandre Jordan'ın yaptığı blok bu tezi yalanlar gibiydi. Gerçi dizinin kötü olduğu günlerde Emeka Okafor'u potaya sokmuşluğu da vardır. -2011 NBA Playoff Batı Konferansı İlk Turu-

Clippers-Lakers maçının özeti:



Clippers'da Del Negro'nun sistemi az buçuk belli oldu. Billups ve Paul muhtemelen yanyana oynayacaklar. Özellikle Billups'ın fizikli bir 1 numara olması bunu daha da kolaylaştırabilir. Ancak savunmada rakibe göre sistemi değiştirmeleri gerekebilir.

Tek maç üzerinden ahkam kesmek çok yanlış olur elbette. Deandre Jordan'ın yaptığı 3 smaçla 10 md'ı hak ettiğini düşünenlerin yaptığı gibi. Blake Griffin'le birlikte inanılmaz atletik bir pota altı oluştursalar bile, hücumdaki opsiyonları çok çok sıkıntılı. Jordan'ı vuralım derken, taşların birkaçı Griffin'e de geldi. Fakat 2 metre menzili olan iki oyuncunun birlikte oynaması büyük sıkıntı. Her hücumu fastbreak olarak gerçekleştiremeyecekleri için, bu sıkıntı set hücumu oynadıklarında veya dişli pota altına sahip rakiplerle karşılaştıklarında bol bol hissedecekleri bir gerçek olacak.

Lakers içinse, Odom'un gitmesinin vahimliği kadar, Gasol'un takımda kalması büyük bir olay. Ancak eldeki bir oyuncuyu kaybetmek elbetteki takıma zarar verir. McRoberts'dan bir Odom olması beklenmemeli ancak iyi bir parça olabilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Del Negro'yla olmaz bu is. Zen Master gerı donsun, yıne Los Angeles yıne Staples.