Pazar, Haziran 03, 2012

Seri Yeniden Başlıyor


Oklohoma City Thunder  2010'da Lakers'a karşı başarmış olduğu şeyi yani 2-0'dan geri gelmeyi tekrardan başardı. Seri 2-2 ile Texas'a gidiyor, bir bakıma serinin yeniden başladığını söyleyebiliriz.  Oklohoma City Thunder'ın 3.maçtaki performansını belli bir sistem üzerinden gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Sefa'yı Parker üzerine salıp Parker'ın hücum yollarını kapatmaları, Westbrook'un hücumdan çok savunmaya yönelmesi, keza hücumda da skoru bulmaktan çok takıma yönelik oynaması falan fıstık.. 4.maçın tek cümlelik özeti ise, Thunder savunmasının Gulyabani'leri Ibaka ve Perkins'in hücumda hiç beklenmedik performans vermesiydi. Perkins ve Ibaka toplamda 20'de 18'le oynadılar. 41 sayı 14 ribaundlık katkı getirdiler. San Antonio'daki maçlarla Okc'deki maçlar arasında uçurum var. İlk iki maçta Thunder, Durant ve Westbrook merkezli bir oyun oynarken, içerideki maçlarda top kullanma bakımından pek alışkın olmadığımız bir dağılma mevcuttu.

Spurs gibi veteran takımların bu gibi kritik maçları almasına alışkınızdır. Ancak dün Thunder uzunlarından gelen ekstra basketler oyunun kaderini değiştirdi. Ayrıca Oklohoma City taraftarı açık ara playoffun en iyi taraftarı. Şu atmosferde Charlotte'la oynasalar bile sarabilir, belki. Spurs'ün kaçan her şutunda gol olmuş gibi sevinmeleri vs. Güzeldi.


Tony Parker 3.maç sonunda "Daha önce Thabo'yla eşleşmiştim, alışkınım, problem değil" demişti. Buradan hiç öyle gözükmüyor, iki maçtır kendisinden beklenilenin ya da ihtiyaç duyulanın çok altında oynuyor. Sefolosha ligin en iyi 3-5 dış savunmacısından biri ancak Pop buna çözüm getirmeli. Öte yandan Tiago Splitter sıvama bölümünü de geride bıraktı. İlk sezonu da değil ki artık heyecana bağlayalım. Avrupa'daki performansıyla yakından uzaktan alakası yok. Dün sadece 5 dakika görev verdi Pop. O sürede de eli ayağı birbirine karıştı. Popovich'in pek düşünmediği Dejuan Blair iyi hava getirdi oynadığı bölümde. Perkins'le eşleşmesini iple çekiyoruz, efsaneydi. Duncan'ın istatistiklerine bakarak serinin en iyi maçını çıkardığını söyleyebilirsiniz ancak maçı izleyen biri için pek öyle değildi. Hücumda daha aktif olması gerek. Top ona değmeli,  yüksek postta pick&roll yaparak şut atmayacak bile olsa savunmanın dengesini bozabiliyor.

Thunder için ise yapılmış, yapılacak en yanlış şey Fisher'a 5+dakikalarda süre vermek. Hiçbir vasfı yok. Serinin ilk maçında 6/8'la 13 sayı  attı diye serinin geri kalanında 20 dakika süre vermeye gerek yok. Kenarda oturup abiliğini gayet güzel gerçekleştirebilir. Tabii yine minumum 15 dakikalarda süre almaya devam edecek.

Takım iki maçtır toplu halde iyi oynadığı için Westbrook potayı çok çok fazla zorlamıyor. Dün yine çok kötü yüzdeyle oynadı(2/10). Durant'e ise söylenecek laf yok, enfes oynuyor.

5.maçı alanın seriyi geçeceğini düşünüyorum. Spurs bu seviyede oynamaya çok alışkın. Taraftarın bile bu seviyelerde bi olmuşluğu var. Thunder'ın da dediğimiz gibi 2010'da aynı atmosferi yaşamışlığı mevcut. Doğu yakasındakinden çok daha zevkli geçtiğini düşündüğüm bu eşleşmenin gelecek maçını heyecanla bekliyoruz.



Hiç yorum yok: