Cuma, Ağustos 31, 2012

Lakers Shaq'ı Onurlandırıyor


Lakers forması giydiği dönemde NBA'deki en dominant birkaç oyuncusundan biri, Lakers'ın yeni yüzyılla birlikte kazandığı 3 şampiyonluktaki en büyük pay sahibi Shaquille O'neal'ın 34 numaralı forması 2 Nisan 2013 günü emekliye ayrılacak.

Shaq'ın Lakers'tan ayrılış şekli bilindiği üzere epey olaylı olmuştu. Kobe Bryant'la yaşadığı anlaşmazlıklar 2004 NBA Finali'nin kaçmasına bir anlamda vesile olmuş, Lakers yönetimi Shaq'ı göndererek olayı bir bakıma çözmüştü. Kimi çevrelere göre Shaq'ın takımdan ayrıldıktan sonra Lakers taraftarının ve Lakers'ın bir düşmanıymış gibi gözükmesinden dolayı-Halbuki bu tamamen Kobe arasındaki rekabetten dolayıydı- formasının emekli edilmesinin yanlış olduğunu savunmuştu. Celtics forması giymesi de cabası olabilir. :) Lakers yönetimi böyle düşünmemiş olacak ki Shaq'ın formasını bu sezon emekliye ayıracaklar. Kobe ve Shaq arasındaki diyalogların nasıl olacağı şimdiden merak konusu tabii. Şampiyon olunca "Shaq'tan bir tane fazla yüzüğüm var hehehehe za" diyen bir adam sonuçta Kobe, enteresan olacak.



Shaq'ın kitabında-Shaq Uncut- söyledikleri ne kadar doğrudur bilinmez, ama aralarındaki olaylarda sadece Kobe'yi suçlamak da büyük aymazlık. Shaq'ın egosunu ve ayrıldığı takımlara anında bok atmasıyla ünlü olduğunu kısacası bu konularda sütten çıkmış ak kaşıklığı geçtim, umumi tuvaletten çıkmış tuvalet kağıdı kadar temiz olduğuna inanmıyorum.

Bu arada Jamal Wilkes'ın 52 numaralı forması da emekliye ayrılacak bu sezon. Lakers ile birlikte 4 kez şampiyonluk yaşamıştı. 

Hiç yorum yok: