Pazartesi, Ekim 08, 2012

NBA Sezon Öncesi Maçları-3

Şaka maka başlayalı 3 gün oldu. Bu hafta EL maçlarının sonrasında ligimizin başladığını düşününce heyecanlanıyorum. NBA'de taraftarı olduğum Bulls'un başına gelenler sebebiyle pek umutlu olmasam da bu yıl Euroleague' fazla beklentilerle giriyorum kendi açımdan. Beşiktaş dışındaki takımlarımız geçtiğimiz yıllara nazaran çok sağlam geliyorlar. Her neyse konuyu saptırmadan dün akşam oynanan maçlara geçelim.



Boston Celtics'in resmi sitesindeki değerlendirmede yer aldığı gibi "Milano takımı Fenerbahçe'nin gücünde değil" diye söylemek yanlış olmaz. İlk maça nazaran Garnett ve Pierce çok daha az süre aldı. Bunun sebebini maçın farka gitmesi olarak açıklayabiliriz. Fenerbahçe maçının Jeff Green'le birlikte en iyi ismi olan Sullinger ilk maça nazaran daha az süre alsa da 9 sayı 7 ribaundla ilk maçtaki oyununun tesadüf olmadığını gösterdi. Millsap'in ilk sezonki haline benzetiyorum onu biraz. Celtics'e çok faydalı olacağını düşünüyorum. Öte yandan Jeff Green cidden çok formda. Yaz boyunca çalışmış olmalı. Ayrıca dün gördük ki Rondo yaz boyunca Asya gezisi veya GQ'la çalışmak dışında oldukça da şut idmanı yapmış.




Videonun en ilginç yanı Ray Allen'ı Miami Heat forması içinde görmek oldu doğal olarak. 34 numarayı tekrardan giymesi de cabası. Hazırlık maçı olduğu için sonuçlara değil de kadrolara yöneliyorum daha çok. Heat'in kadrosu geçen seneye göre çok daha iyi. Ray Allen gibi hala çok yüzdeli sokan-geçen sezon%45'le üçlük attı- keskin bir şutörün Miami'ye katkısı herkesin beklediğinden çok daha fazla olacak. Ne kadar sağlıklı kalabileceği soru işareti olsa bile Heat adına çok doğru hamleydi. Lewis'in yerine pivot alınabilir miydi sorusu geliyor akıllara. Çünkü takımın hala gerçek bir pivotu yok. Joel Anthony veya Pittman'ı saymıyorum. Sayılacak bir yanları yok çünkü. Milicic hamlesi bile çok mantıklı olurdu onlar adına. Özellikle Lakers gibi pota altı inanılmaz olan takımlara karşı işin savunma kısmında neler yapacakları merak konusu. Bu sene LeBron'u 4 numara oynarken epeyce göreceğiz. Zaten verdiği demeçlerde boyalı alandaki oyununu geliştirmek için uğraştığını söylemişti. Geçen sene bir şekilde pivotsuz şampiyon olmayı başardılar. Fakat bu sene finalde Lakers'la eşleşirlerse boyalı alanda başları epey ağrıyabilir.

Hawks içinse söyleyeceklerim sınırlı. NBA'de Bobcats'ten bile daha amaçsız gördüğüm bir organizasyon kendileri. 6. olayım, ilk turda eleneyim kafasındalar yıllardan beri. Joe Johnson'a 6 yıl $126 milyon vererek bunu kanıtlamışlardı. Johnson'ı göndererek en azından bazı şeyleri değiştirmeye çalıştıklarını gösterdiler. Louis Williams, Devin Harris'i aynı anda takıma katmaları kulağa tuhaf geliyor. Teague de hala takımda.



Bu sene konferanslarının diplerinde yer alması beklenen iki takım. Hornets'te gecenin en komiği Ryan Anderson'dı. Howard olmayınca feci halde oyunun geriye gideceğini söylemiştim. Howard'sız dönemde beni utandırmıştı. Fakat ilk maçında 11'de 1'le oynadı Anderson. Kontrat yaramamış gibi. Robin Lopez gibi yetenek yoksunu birinin hala ilk beş başlıyor olması can sıkıyor. Onlar için en önemli soru Davis'in sezon içinde neler yapacağı. Rivers'tan beklentiler o kadar yüksek değil.

Magic taraftarı ve takımıyla ligin en yıkılmış takımı olabilir. Howard'ı yollarken süperstar alamamaları onların suçu tabii ki. Afflalo ve birkaç çapulcu yerine Bynum'ı alabilirlerdi mesela. Takımın süperstarı Nelson'la tekrar imzaladılar. Turkish Jordan'dan da çok şey bekliyorlar bu sene. Dün 5'te 1 atarak başladı sezona. Konferanslarında ilk 10'a girerlerse büyük iş başarmış olurlar ama çok zor. 2013 Draftı için çalışmaya başlasınlar şimdiden.



Herkesin ne yapacaklarını merakla beklediği takım Lakers Warriors'la karşılaştı. Bilindiği üzere Howard'ın sırtındaki sakatlığı devam ediyor. Sezonun başlarını da kaçıracağı konuşuluyor. Fakat en azından 10 numaralı formasıyla Steve Nash'i görebildik. Mike Brown 19 oyuncuya şans verdi. Howard'ın yerine Kanadalı çaylak Sacre'ye ilk beşte süre buldu. Ancak geçen sene önemli işler yapan Jordan Hill'in normal sezonda Howard'ın back-up'ında kimselere süre bırakmayacağını düşünüyorum. Keza Jamison'ı da 4 numarada kullanacağını düşünürsek o iki pozisyonda oldukça zengin kadroya sahip Lakers. Herkesin merakla cevabını beklediği soru Nash ve Kobe'nin topu nasıl paylaşacaklarıydı. Normal sezon başlamadan cevabını öğrenmek mümkün değil. Kobe'nin geçen sene maç başına 38 dakikada 23 şut kullandığını hatırlatalım. Howard, Nash ve Gasol'ü barındıran bu kadroda o kadar şut kullanacağını düşünmüyorum.

Warriors ise 3-4 yıldır aynı. Tempolu oynayıp atarak kazanmaya çalışıyorlar. Geçen sezon Bogut'u alarak  iyi fakat riskli bir hamle yaptılar. Bogut sağlıklı kalabilirse Lee ile boyalı alanda epey etkili olacaklardır. Ayrıca 3 yıldır ülkemizde oynayan Kinsey Warriors'ın kadrosunda. Dün Curry kadroda değildi. Bogut ve Curry takıma katılınca her şey netlik kazanacak.

İlk iki günün yazıları için tıklayın.

Not: Takımların her maçından sonra dağınık dağınık notlar sunacağıma izleyip en sonunda takım değerlendirmeleri yapmaya karar verdim. Takipte kalın.

Hiç yorum yok: