Cuma, Aralık 14, 2012

Scot Pollard'la NBA Zamanı-3



Cuma gecesi oynanan Thunder-Lakers maçının 2.çeyreğinde internetim gitmiş, bir daha da gelmedi. Hafta sonu ailemin yanına gelip kısa vadeli bir çözüm buldum. Blogmate'lere sesleniyorum, hiç mi bir şey giremediniz vicdansızlar?

Bu süre içinde normal zamanlarda gitmediğim kadar okula gidip derslerde gerekli podcastleri indirdim. Sağ olsun Skeets, Melas ve diğerleri epey yardımcı oldu.


Her neyse lafı çok uzatmadan birkaç kısa başlıkla önemli şeylere değinelim.

Lakers(9-14)

Evet sakat oyuncular var, yeni bir takım falan ancak bu kadarını hiç kimse beklemezdi. Kobe'nin Shaq sonrası dönemde yaptığı şeylerin benzerini yapmaya çalıştığını görüyoruz. Yapıyor da, %48 şut yüzdesiyle neredeyse her maç 30 atıyor. Bu taraftan bakınca müthiş skorer fakat takım kaybediyor. 


Kobe'ye 30 attığında neredeyse her maçı kaybettikleri sorulunca, çok saçma bir istatistik, yüzdesiz atsam neyse ama yüzdeli atıyorum demiş. 34 yaşındaki adam, Shaq'ın yanında 2 numara olup şampiyonluğu kazanan adam tek başına şampiyon olamayacağını öğrenememiş hala. Ayrıca takımın lidere ihtiyacı var. Öncesinde Fisher'ın o tarz işleri yürüttüğünü biliyoruz, aynı şeyi Nash'ten bekliyorum. O dönünce Lakers'ın ayağa kalkışı gerçekleşebilir. Toparlasınlar zaten. Ayıp:

Lakers(9-14) salary cap: $100.365.000
Rockets(10-11) salary cap: $47.799.000

MVP! MVP!

Dün gece Lakers'a karşı ilk çeyrekte 22 sayı attıktan sonra New York taraftarı onun mvp diye bağırdı. All-around olması konusunda her zaman tartışılır, fakat inanılmaz skorer. Ligdeki en iyi 2-3 skorerden biri. Bu sene üçlük çizgisinin gerisinden %45.7 ile oynuyor. Dün de inanılmaz iş yapmış. 22 dakikada 30 sayı.


Knicks'in bir önceki maçında, Brooklyn'e karşı 45 yollamıştı. Amar'e gelince neler olacağını merakla bekliyoruz.

Bobcats Yerlerde

Sezona 7-5 ile başladıktan sonra 35 galibiyet üstüne gelebilir diye konuşmaya başladığımız Bobcats son 10 maçını kaybetti. Fakat bu kötü seride yenildikleri takımların Portland dışında hepsi %50 galibiyet sınırının üstünde. Kötü program bitmiş değil, Magic maçından sonra programlarında Lakers, Nuggets, Heat gibi takımlar var. Lakers'a bir tekme de onlar vurabilir mi derseniz sanmıyorum. Dunlap ve takım tamamen tecrübesiz. Maç sonlarında büyük sıkıntı var. Fakat Nba'in en başarısız sezonu geçirdikten sonra doğru yola girmeyi başardılar.

Mark Jackson'ın Evlatları

Miami galibiyeti sonrası Mark Jackson'ın adı Nba çevrelerinde epey anılır oldu. Warriors'ta geçirdiği ilk sezonu hakkında yorum yapacak bir şey yok. Takaslar, sakatlıklar derken lottery kovalayan bir takım haline gelmişti Warriors. Bu sezon ise çok akıcı bir basketbol oynatıp, Warriors isminin yanına koyunca absürt duran 'savunma' kavramını geçen sezona göre oldukça oturtmuş durumda. Geçen sezon savunma sıralamasında 27.sıradayken bu sezon 14.sıradalar. Klay Thompson, David Lee harika iş çıkarıyorlar. Dallas'ı 1-8 eşleşmesinde eleyip, sonrasında Utah'a elendiklerinden beri de play-off görememişlerdi. Bu sezon olacak gibi. 15-7'ler şu anda.

All-Star'ı Sevmemek 

Her yıl basketbolun aşırı şekilde pazarlanmaya çalışıldığı o 3 günden nefret ediyorum. Açık ve net. Stern gibi adamları değil, Popovich gibilerini seviyorum. Jermaine O'neal'ın da payı var tabii ki. Son olarak gelen all-star oylamaları sinir etti. Lin'i falan görünce hay bin kunduz. Her neyse, geçse de bitse.

Bu arada Duncan, büyüksün.

Hiç yorum yok: