Cumartesi, Ocak 26, 2013

Scot Pollard'la NBA Zamanı-6


Spurs 

1997'den beri her sene play-off'a kalabilen Spurs'te her şey doludizgin devam ediyor. Pop'un ve Duncan'ın olmadığı zamanlarda da kazanmayı başardılar. 7 maçlık seriyle birlikte Thunder'ın arkasında ligin en iyi 2.derecesine sahipler. 2011-12 sezonunda olduğu gibi yine ligin en iyi basketbol oynayan takımı ünvanını hak ediyorlar. Fakat geçen seneki Thunder serisi gösterdi ki en doğru basketbolu oynamak her zaman yeterli olmuyor. Parker ve Duncan'ın bir seviye yukarıda performans vermeleri, Splitter'ın iyiden iyiye duruma alışması vs. gibi pozitif yönler de yok değil. Herkesin kalbinden geçen batı finalinde gönülden destekleyeceğim takımdır ayrıca.



Ersan Roketledi

Nba.com'un Türkiye ayağında gördüğüm 'Ömer Roketledi' başlığı yüzünden psikolojim darmadağın oldu. Her yerde kullanmak istiyorum bu yaratıcı söz öbeğini. Neyse, evlerden ırak olsun, set default (us) devam. Skiles'ın gidişinden sonra Ersan'ın aldığı sürelerde artış olmuştu. Tam anlamıyla ilk beş oyuncusu olduktan sonra Bucks hücumunun çok önemli bir parçası haline geldi. Jennings ve Ellis'le aynı takımda olduğunu hatırlatmakta yarar var.

 Ersan sezona felaket başladıktan sonra işleri yavaş yavaş düzene koymaya başlamıştı. Aralık ayının başından bu yana %48'le üçlük atıyor. Kullandığı üçlük adetinin oldukça fazla olduğunu düşününce kulağa daha harika geliyor. Dün de çizginin arkasından 5/6'yla soktu. Son üç maçtaki ortalamaları 28 sayı 12 ribaund(maşallah maşallah maşallah). Bu konuda gayet önyargılı olduğumun farkındayım ama söylemeden edemeyeceğim; Ellis ve Jennings gibi 'topu ezen' iki guardın yanında uzun olarak rol almak da baya kötü.

Bulls(26-16)

Taj Gibson'ın anlamsız pası sonrasında topla buluşan Ömer'e anında faul yapan Philly savunması ve sonrasında kaçan serbest atışlar.. Dün gibi aklımda. Kaseti oradan birkaç gün öncesine saralım, gelelim Chicago'nun maçı kazanırken sezonu kaybettiği ana yani Rose'un sakatlığına ve arkasından yaşananlara. Chicago taraftarında şu etkiyi yapmıştı. Play-off'ta 1-8 eşleşmesinde kaybedilen bir seriden çoook çoook daha fazlasıydı. Rose'un gelecek sezonun büyük bir kısmını dahi oynayamayacağı bilgisi, akıllara gelen 'eskisi gibi olabilir mi' soruları bla bla. Hayatımın en kötü akşamlarından biriydi. Ben bu sezonu konuşacaktım lan, bak yine hüzünlendim. Neyse.

Rose'un gelecek sezonun büyük bir bölümünü kaçıracağı açıklandıktan sonra Koç Thibs'e veya herhangi bir Bulls taraftarına 26 Ocak 2013'te 26-16 ile konferans liderinin 3 maç gerisinde olacaksınız denseydi sanırım inanmazlardı. Rose'un sakatlığı sırasında her şey çok iyi yönetildi. Maddi açıdan sıkıntı yaratacak hamlelerden kaçınıldı, bench mob'un dağılmasının en önemli sebebi buydu. Fakat Bulls yeni isimlerle de bir şekilde kendi basketbolunu oynamayı başardı-Hinrich gibi ön alan baskısı yapabilen iyi bir savunmacıyla anlaşılmasının da bir nedeni vardı elbet-, hem de Mvp'sinden yoksun bir şekilde. Bulls taraftarlarının final, şampiyonluk vb. umutları taşıdığını düşünmüyorum. Herkesin içinde daha çok Rose'un nasıl döneceği merak konusu. Rose'un performansı ve takıma uyumu Chicago'nun play-off'taki yerini belirleyecek.

Ömer Aşık-Judge Reinhold

Ömer Judge Reinhold'un 2.14'lük klonu diye nam salmış durumda.


1 Baby Hook ve 75 Bin Dolar



LeBron'un ve Pistons benchinin verdiği tepki muazzam. Michael adlı abimiz maç sonunda LeBron'la birlikte röportaj verdi. Ufaktan da Obama'ya mesajını gönderdi:

'Zaten bu paranın yarısını devlet alacak!'

Son olarak, McGee'nin selamı var:



Hiç yorum yok: