Pazar, Nisan 28, 2013

Play-Off Notları 29/04 ‘Nate The Great’


Üçüncü karalamacamızla beraberiz. Yazı diyemiyorum, çünkü oradan buradan oluyor biraz doğal olarak-. Her neyse, ‘Play-off Notları’ başlığındaki diğer yazıları okumak için buradan alalım.

Nate ‘The Great’ Robinson
Nate; dün akşam oynanan ve 4 saat 10 dakika süren Chicago Bulls-Brooklyn Nets maçının en büyük kahramanı. Herkes tarafından bittiği öngörülen bir maçı tek başına geri getirip, takımının kazanmasını sağladı. Nate‘in dün akşam yaptığı şey kelimelerle açıklanacak boyutta değildi. Ekranları başında izleyenler olarak oldukça şanslıydık, salonda olanlar ise… Çok kıskandım.
Resim1
Play-off tarihinde bir oyuncunun bench’ten gelip yaptığı en önemli katkıydı. Bunun yanında, benim izleyebildiklerim arasında en iyi 3-4 play-off performanslarının arasına girer. Olayın en tatlı yanı ise bu performansı yapanın Nate Robinson olması. Kobe’den veya LeBron’dan inanılmaz performanslar bekleyebilirsiniz; çünkü o kalibrede olduklarını defalarca gösterdiler. Fakat tüm bunları Nate Robinson’ın yapması tam anlamıyla harikaydı.
“İnsanların ön yargılarını parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. ” -Einstein
Nate Robinson’ın bu sezon başına gelenler direk olarak buna dayanıyor. Bu sezon 2′den fazla Bulls maçı izlemeyen adamların dahi Robinson’ın basketboluna dair tez yazabilecek boyutta fikri var. Ne acayip. Halbuki bu sene oynadığı oyun Bulls’un burada olmasının önemli sebeplerinden. Hinrich sakatken takımı idare etmesi, bench’ten gelerek yaptığı katkı… Dürüstçe söylemeliyim ki, sezon başında adı Bulls ile anıldığında limon yemiş gibi suratımı ekşitmiştim. Evet, ancak zamanla bu bakış açım veya önyargım parçalandı. Nate oynadığı oyunla parçaladı. Tam olarak takip etmeyenlerin veya box score’ bitch’lerinin onun bu sezonki katkısını uzaktan göremeyip, Nate’in geçmişteki aptallıklarını kullanarak ucuz komiklikler peşinde olmalarından hoşlanmıyorum. İnsanlar hala smaç yarışmasında yaptığı eşeklikleri örnek verip espri yaptıklarını sanıyorlar. Sosyal ağların getirdiği en büyük kötülük; herkes Cem Yılmaz olma peşinde. 1 yıl önce Nate Robinson hakkında bunları yazacağım söylense epey gülerdim. Her şey mümkünmüş. Kısaca; izlemeden konuşan, hiçbir fikri olmamasına rağmen başkalarının ağzından duyduklarını kendi fikriymiş gibi sunanlardan pek haz etmiyorum. Dün akşam Nate Robinson konusunda da bolca yaşandı bu.
Maça gelirsek; maçın büyük bölümünde oyuna Nets hakimdi. İlk yarıda Bulls’un absürt bir yüzdeyle oynaması yüzünden Bulls tarafında her şey iyi gidiyormuş gibi gözüktü. Ancak değildi. Bulls’un tek yarıda 50+ sayı yemesi onların kaldıramayacağı bir şey. Ki kaldıramadılar da. Maçın bitimine 3-4 dakika kala herkes havluyu atmıştı. CJ Watson’ın boş smacı kaçırması, hemen ardından Bulls’un sayısı ve sonrasında Nate’in yaptıkları maçın dönmesini sağladı.
                                                                   DUNKDERP
Nets’in ilk çeyrek dışında normal süreye hükmettiğini, Bulls savunmasını aciz duruma düşürdüğünü söyleyebiliriz.  Serinin 2. ve 3. maçlarında Bulls savunması tarafından adeta boğulan Deron Williams topla daha az oynayarak çok etkili oldu. Deron’ın maçın sonunda ve uzatmada sinmiş olmasını yorgunluğuna bağlıyorum. Yine de Nate Robinson’ın şovu sırasında bir cevap beklerdim ondan, herkes bekledi. Zaten bunun için orada. Williams dün 58 dakika boyunca sahadaydı. Nets için maçın yıldızı kesinlikle Joe Johnson idi. Nets’in uzatma bölümlerinde oyunda kalmasını sağladı, çok büyük şutlar soktu.
Brooklyn için %100 alınması gereken bir maçtı. Bulls’un bu şekilde maçı kazanması onları seriden oldukça uzaklaştırdı. Barclay Center’da oynanılacak maç elbette çok kritik, lakin 3-1′den geri gelip seriyi kazanmaları çok zor gözüküyor.
Atlanta Hawks vs. Indiana Pacers (a.k.a. Sabır Testi) 
Play-off’ların en çirkin eşleşmesi. İlk maçın ilk yarısı dışında rekabetten eser yoktu. Dün oynanan 3. maçla da seri iyice dibe vurdu. Takımların genel olarak 3-0′dan sonra kapıldığı rehavete Pacers 2-0′dan sonra düştü. Maçı 69 sayıyla tamamladılar. Söyleyecek çok şey yok;
mjhsg

*Rockets-Thunder serisinde 1 maç daha geçtikten sonra bir şeyler yazacağım.
*Grizzlies-Clippers serisinin 4.maçının büyük bir bölümünü Bulls-Nets maçının 4 saat sürmesi yüzünden izleyemedim. İndirip izledikten sonra konuşuruz.

Hiç yorum yok: