Pazar, Ekim 27, 2013

Atlantik

Atlantik Grubu
Geçtiğimiz sezon Atlantik Grubu’nu New York Knicks lider olarak tamamlamıştı. Bu gruptan play-off yapabilen 3 takımdan 2’si ilk turda elenmiş, hiçbir takım beklentileri tam anlamıyla karşılayamamıştı. Bu sezon ise takımlar arasındaki makas daha da açıldı. Play-off yapamayan Toronto ve Philadelphia’nın yanına yeniden yapılanma planını uygulamaya koyan Boston Celtics eklendi. Knicks’in karışık düzenini de düşünürsek Brooklyn Nets, Atlantik Grubu’nun en büyük favorisi.


PHILADELPHIA 76’ERS
Vasat ve başarısız sezonlardan sonra yeniden yapılanma kararı alan Philadelphia 76'ers 2013/14 sezonunun en başarısız takımlarından biri olmaya aday. Malum önümüzde süper yıldız adaylarını barındıran 2014 Draftı var. İşte Sixers da bu draftla birlikte yeniden ayağa kalkmak ve seçtikleri oyuncularla yeniden iddialı konuma gelmeyi planlıyor.
Yaz Dönemini Nasıl Geçirdiler?
Gelenler: James Anderson, Darius Morris, Tony Wroten, Nerlens Noel, Michael Carter-Williams, Brett Brown(Koç).
Gidenler: Jrue Holiday, Andrew Bynum, Dorell Wright, Nick Young, Charles Jenkins.
Bynum, Wright, Young, Jenkins... Giden bu isimlerden hiçbiri aynı kategorinin başındaki isim kadar değerli değil. Yeniden yapılanmaya gidilen bir dönemde, Philly'nin 23 yaşında all-star apoletine erişmiş yıldız bir point guard'dan bu kadar kolay vazgeçebilmesi pek mantıklı gelmiyor. Çok uzağa değil, sadece 1-2 sene geriye gittiğimizde tüm planlarını serbest oyuncu piyasasına göre düzenleyen takımların pek de başarılı olamadığını görmüştük. Jrue Holiday'i çaylak Nerlens Noel karşılığında New Orleans'a gönderen Philly, gelecek yaz şüphesiz ki  bu pozisyona yıldız bir oyuncu eklemeye çalışacak. Her ne kadar iyi olduğu söylenirse söylensin, draftlar kumardan pek farklı değil. Holiday'i göndererek kumar sayısını 2'ye çıkardılar.
Takıma eklenen isimlerinden Anderson'ın kontratı garanti değil. Wroten'ın sözleşmesinin 2.yılında ise takım opsiyonu bulunuyor. Philadelphia'nın yaz döneminde yaptığı hamlelerin tamamıyla gelecek yaza dayalı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Nasıl Bir Sezon Bekleniyor?
Penny Hardaway'den dolayı mı kaynaklanıyor bilmiyorum fakat uzun boylu point guard'lara ayrı bir ilgi duyuyorum. Keza Shaun Livingston. Bu iki ismin şansı sakatlıklar bakımından hiç yaver gitmedi, umarım Michael Carter-Williams için böyle bir durum söz konusu olmaz. Michael Carter-Williams orta sıralara oynayan bir NBA takımında bulamayacağı kadar şans bulacak bu sezon.  Carter-Williams atletik, iyi pasör fakat kendi şutunu yaratma ve özellikle dış şut konusunda sıkıntı yaşıyor. Philly'nin iyi şutörlere sahip olmaması(1) onu olduğundan daha etkisiz gösterecektir. NBA'deki boyalı alan savunmalarına alışma süreci olacağını ve penetre özelliğinin de beklenilenden daha kısıtlı kalacağını tahmin ediyorum.
Ligin en kötü kadrosuna sahip takımın rotasyonuna bakalım:
İlk 5: Michael Carter-Williams, Evan Turner, Thaddeus Young, Lavoy Allen, Spencer Hawes
Bench: Tony Wroten, Jason Richardson, Arnett Moultrie, Nerlens Noel, Darius Morris. Kwame Brown.
Ligin en kötü kadrosu. Yöneticiler tarafından yüksek sesle söylenmese de hedef sezonu son sırada bitirip lotaryada A ndrewWiggins'i almaya yetecek kadar üst sırada yer almak. Kaybederek gelecek sezonları kurtarma yoluna giden takımlar maalesef içinde bulunduğumuz sezonun izlenebilirliğini azaltıyorlar. İyi bir draft sınıfının geliyor oluşu bu yönteme başvuran takım sayısını ne yazık ki artırıyor. Bu tarz şeylere örnek vermek gerekirse; Jrue Holiday karşılığında takıma katılan Noel'in tedavisinin iyi gittiği ve bu senenin sonunda parkelere dönebileceği konuşulurken, birkaç gün önce ise sezonu kapatma ihtimali olduğu açıklandı.
Carter-Williams ve Turner ikilisinin iyi dış atıcılar olmaması, takımın tümüne bakıldığında en iyi şutörün takımın pivotu olması Sixers'ın bu sezonki sayı ortalamasının epey düşük olacağının göstergesi. Takımın yeni koçu Brett Brown, Gregg Popovich'in eski asistanlarından. Eski asistanların ilk koçluk(2) deneyimleri her zaman enteresan olmuştur fakat sahip olduğu kadroyla Brown yeteneklerini gösterme konusunda epey zorlanacak.
Uzun lafın kısası; 2013/14 sezonu Philadelphia 76'ers taraftarları için bir daha hatırlanmak istenmeyecek bir sezon olacak. Philadelphia taraftarlarını sezon içinde heyecanlandıracak tek şey olası draft senaryoları.
1:Takımın en iyi şutörü pivot Spencer Hawes. İyi dış atıcılar Holiday ve Wright takımdan ayrıldı.
2:Brett Brown daha önce Avustralya'da baş antrenörlük yaptı. NBA'deki ilk deneyimi olacak.
TORONTO RAPTORS
Yöneticilik hatalarıyla dolu sezonlardan sonra takımın başkanlık koltuğuna Denver Nuggets'la 2012-13 sezonunda "Yılın Yöneticisi" ödülünü kazanmış Masai Ujiri getirildi. Raptors taraftarlarının en büyük beklentisi, Ujiri'nin sihirli dokunuşlarıyla birkaç yıl içinde şampiyonluk adaylarından biri haline gelmek.
Yaz Dönemini Nasıl Geçirdiler?
Gelenler: Steve Novak, Tyler Hansbrough, D.J. Augustin, Austin Daye, Masai Ujiri(GM)
Gidenler: Andrea Bargnani, Alan Anderson, John Lucas, Linas Kleiza, Quentin Richardson.
Masai Ujiri hamleden korkmayan, gerektiğini düşündüğü yerde oyuncularını pazarlamaktan çekinmeyen bir genel menejer. Yönetmeye getirildiği Raptors onun takımı değil. Muhtemelen Gay ve Lowry hamlelerinden pek hoşnut değildir. İşte bu yüzden Ujiri, gelir gelmez takımda bir sorun haline gelen İtalyan power forvet/pivot Andrea Bargnani'yi Knicks'e göndermeyi başardı.
Başardı diyorum, çünkü Bargnani'nin son sezonlarda çizdiği oyuncu profili hiç iç açıcı değildi. Raptors taraftarının gönderilmesini istediği bir numaralı oyuncu konumundaydı Bargnani. Karşılığında alınanlar ise Marcus Camby, Steve Novak ve Richardson. Bu üç oyuncunun alacağı garanti para $16 milyon. Bargnani'nin ise bu sezon $11 milyon alacaktı. Ujiri, Bargnani'nin ayrılması gerektiğini düşündüğü için elini taşın altına koydu.
Yaz dönemindeki diğer hamlelere bakıldığında maddi olarak büyük bir yükün altına girilmediği ve takımın salary cap'te yer açmaya çalıştığını görebiliyoruz. Ujiri'nin bir sonraki hamlesinin, önümüzdeki 3 sezonda $55 milyondan fazla kazanacak Rudy Gay'i postalamak olması pek muhtemel.
Nasıl Bir Sezon Bekleniyor?
Harika bir yaz dönemini geride bırakan Litvanyalı Jonas Valanciunas'ın oyununu bir üst kademeye taşıması ve pota altını domine etmesi bekleniyor. JV, Bargnani'nin gidişiyle pivot pozisyonundaki tek skor opsiyonu haline geldi. Raptors'ın sahip olduğu uzunlara baktığımızda çeşitlilik göremiyoruz. Amir Johnson, JV, Tyler Hansbrough hücumda çok yönlülüğü beraberinde getirebilecek isimler değiller. DeMar DeRozan, Gay gibi üçlük çizgisi çevrelerinde topla buluşan oyuncuların da iyi şutör olmamaları Raptors'ın kolay savunulabilir bir takım olmasını sağlıyor. Raptors rotasyonuna göz atalım:
İlk 5: Kyle Lowry, DeMar DeRozan, Rudy Gay, Amir Johnson, Jonas Valanciunas.
Bench: D.J. Augustin, Landry Fields, Steve Novak, Terrence Ross, Tyler Hansbrough, Aaron Gray.
Takımın en önemli iki oyuncusunun shot chart'larına bakarak, Raptors'ın üçlük çizgisinin arkasından sorun yaşayabileceğini tahmin edebiliyoruz.
DeMar DeRozan'ın shot chart'ı:
Rudy Gay'in shot chart'ı:
Masai Ujiri'nin elinde, kötü bir takım mühendisliği uygulanmış, gelecek vaadeden ama süperstar olamayacakları belli olan bir oyuncu grubu var. Raptors'ın 2014 Draftı'na yatması gibi bir durum pek söz konusu değil. Ellerindeki kadro bunun için çok iyi. Bu yüzden play-off yapamasalar bile Top 3 seçim hakkını alamayacak kadar iyi olacaklar.
BROOKLYN NETS
103 milyon dolarlık maaş bordrosu ile bu alanda ligin tepesinde yer alan Brooklyn Nets'te tek hedef şampiyonluk. Geçtiğimiz sezon tam anlamıyla büyük bir değişim yaşayan Nets organizasyonu, büyük ekonomik yüklerin altına girerek kısa vadede şampiyonluk elde etmeyi amaçlıyor. Nets bu hedef doğrultusunda takıma çok önemli isimleri ekledi.
Yaz Dönemini Nasıl Geçirdiler?
Gelenler: Kevin Garnett, Paul Pierce, Jason Terry, Andrei Kirilenko, Alan Anderson, Shaun Livingston, Mason Plumlee, Jason Kidd(Koç).
Gidenler: Gerald Wallace, Kris Humphries, MarShon Brooks, C.J. Watson, Keith Bogans.
Nets'in sahibiMikhail Prokhorov gerçekten evlenmek istemiyor olsa gerek. Takımı satın aldıktan sonra beş yıl içinde şampiyonluk kazanamadıklarıı takdirde evleneceğini belirten Rus milyarder, şampiyonluğu kazanmak için her türlü ekonomik yükün altına girmekten çekinmedi. Bu sezon oyunculara ödenecek miktar tamı tamına $103 milyon.
Geride bıraktığımız yaz döneminde birçok dikkat çekici hamle gerçekleşti. Bunların belki de en önemlisi olan Pierce-Garnett ikilisinin Nets'e gelişi, hak ettiği değerin altında kaldı. Garnett ve Pierce, Celtics'teki kadro yapısıyla geçtiğimiz sezonlarda doğu konferansını domine etmişti. Şimdi ise bu ikilinin yanında çok farklı oyuncular mevcut. İşin en önemli kısmı ise bu sefer kimse Pierce'dan her şeyi yaratmasını veya Garnett'in post'ta rakip uzunlara karşı sırtı dönük oynamasını beklemiyor.
Nets'in bu yaz kadrosuna eklediği isimler arasında Pierce ve Garnett'in gölgesinde kalmış önemli oyuncular var. Celtics'te beklentileri karşılayamasa da her takımın benchinde olmasını isteyeceği Jason Terry ve takıma nasıl katıldığı konusunda hala kimsenin net bir fikrinin olmadığı, transeri için masa altından bir çok katakullinin gerçekleştirildiği sanılan Andrei Kirilenko (1) kenardan gelecek. Kirilenko geçtiğimiz sezonu oldukça iyi geçirdi. Hala oyunun her yönünü oynayabiliyor. Uzun kollar, çabuk eller ve ayaklar.. Nets benchi için harika bir ekleme...
Cavs forması altında formunu yakalamaya başlayan Shaun Livingston, Nets'in bu sezonki piyangolarından biri olmaya aday. Harika bir sezon öncesi dönemi geçirdi. Sakatlık sorunları yüzünden beklentiler çok yüksek değil. Fakat Williams'ın arkasından gelip iş yapabilecek 2.01'lik bir point guard'a sahipler. Livingston'ın Nets'le anlaşmasını sağlayan kişinin ise takımın çiçeği burnunda koçu Jason Kidd olduğu söyleniyor.
Jason Kidd'in Knicks formasıyla play-off'ta gösterdiği performans sonrasında onu tekrardan sahada görmeyeceğim için mutluyum. Kendi efsanesini zedeliyordu. Ancak onu Nets gibi tam anlamıyla şampiyonluğa odaklanmış bir takımın benchinde görmek isteyeceğimi de sanmıyorum. Neresinden tutarsanız tutun, aklıma yatmıyor. Kidd'in oyun içindeki hamlelerini zaman içinde göreceğiz. Nets'in bu tercihi sistem değil de oyuncu odaklı yaptığını düşünüyorum. 2008'de Deron Williams'la birlikte ABD olimpiyat takımında bulunan Kidd, Williams'ın bir önerisi olabilir. Şimdilik aklıma bundan daha iyi bir neden gelmiyor.
Nasıl Bir Sezon Bekleniyor?
Sonunda gerçek bir şampiyonluk adayı hakkında konuşuyoruz. Joe Johnson, Deron Williams, Brook Lopez.. Etkili bir üçlü. Ancak bir şeyler eksik. Kazanmayı bilen, liderlik vasfına sahip veya oyunun en baskılı anında eli titremeyecek isimler değiller. Fakat Garnett öyle, Pierce öyle, hatta 2011'deki play-off performansını hatırlarsak Jason Terry öyle.
Pierce ve Garnett'in yaşlı olduğu doğru. Ancak unutulmaması gereken şey, artık Pierce'tan bir şeyler yaratması istenmiyor. Beraber oynayacağı point guardın dış şut tehdidinin olması Pierce'ın işini çok daha kolaylaştıracak. Celtics'te olduğu gibi kolay yıpranmayacak. Garnett için de benzer bir durum söz konusu. Nets'in sahadaki beşinde son skor opsiyonu olacak Garnett. Gerçek bir pivotun yanında 4 numara oynayacak olması o çok sevdiği orta mesafe şutlarını daha çok yaratacak. Nets'in rotasyonuna göz atalım:
İlk 5: Deron Williams, Joe Johnson, Paul Pierce, Kevin Garnett, Brook Lopez
Bench: Shaun Livingston, Jason Terry, Andrei Kirilenko, Reggie Evans, Andray Blatche, Mirza Teletovic.
Bu sezon Deron Williams için belki de son şans. 2012/13 sezonundaki performansı, play-off'larda çok eksik Bulls'a karşı takımını bir üst tura taşıyamaması.Williams'ın Paul'le karşılaştırıldığı sezonlar çok geride değil. Paul başka bir aleme geçerken Deron olduğu yerde sayıyor.
Pierce ve Garnett, Celtics'e nazaran daha rahat bir oyun yapısı içinde olacaklar. Fakat yine de yaşlılar. Oynama sürelerinin iyi ayarlanması ve play-off dönemine yıpranmış girmemeleri gerekiyor. Jason Kidd'in zaman zaman arka arkaya oynanacak maçlarda bu ikiliyi dinlendirmesi bile düşünülebilir.
1: Kirilenko, Minnessota'da tek sezonda $10 milyon kazanabilecekken Nets'le anlaşmayı tercih etti. Nets'e attığı imza ise 2 yıl için sadece $6 milyon değerinde.
NEW YORK KNICKS
Şöyle 3-4 yıl öncesine gidelim. Mike D'Antoni'nin takımın başında olduğu, tüm taraftarların 2010'nun yaz aylarına odaklandığı döneme. Knicks'in 2 süperstarı birden kadrosuna katıp gelecek 5-6 yılı domine etmesini bekliyorduk. 'Domine etmek' kavramının içinde bulunmadığı başka bir yoldan gittiler. Klasik New York.. Ne güzel Jordan bırakmıştı, nereden çıktı bu Hakeem?
Yaz Dönemini Nasıl Geçirdiler?
Gelenler: Andrea Bargnani, Metta World Peace, Beno Udrih, Tim Hardaway Jr.
Gidenler: Chris Copeland, Jason Kidd, Steve Novak, Quentin Richardson, Marcus Camby.
Knicks'in sahip olduğu dev kontratlar onların çok önemli hamle yapmasını engelliyor. Amare'nin dev mi dev ama parkede etkisiz kontratı şu an için NBA'in en kötü kontratlarından. Stoudemire bu sezon $22 milyon kazanacak. Yaşadığı sakatlıkların kronik olduğunu düşünürsek, sezon içinde 22 maça çıkıp çıkamayacağı soru işareti.
Beno Udrih, Metta World Peace ve Bargnani.. Üç hamleden de bir şekilde hoşlandığımı söyleyebilirim. Bargnani'nin kontratı can sıkıcı fakat 2.sezonunda erken sonlandırma maddesi bulunuyor. Knicks'le yeni bir başlangıç onu toparlayabilir. Hazırlık maçları sırasında gördüğümüz kadarıyla oldukça fit gözüken Ron Artest benchten gelip sertlik getirebilir. Diğer isim olan Udrih'se geçen sezon Jason Kidd'in üstlendiği rolü üstlenecek. Kidd'in sezonun son bölümündeki hali düşünülünce bu hamle de pozitif oluyor.
New York'un kısıtlı hamle şansının bulunduğu yaz dönemini olumlu geçirdiği söylenebilir. Ancak çok pahalı ve herhangi bir düzene sokmanın zor olduğu bu kadroyu şampiyonluk adayları arasında gösterebilir miyiz? Cevap 'hayır'.
Nasıl Bir Sezon Bekleniyor?
Bargnani, Knicks'in geçtiğimiz sezona nazaran sahip olduğu tek farklı stildeki oyuncusu. Woodson'ın hazırlık maçları sırasında maça beşlediği beşte Melo kısa forvet pozisyonunda. Melo'nun 4 oynarken takımın alan paylaşımnın daha iyi olduğunu ve Melo'nun daha basit skor bulduğunu geçtiğimiz sezondan hatırlıyoruz. Fakat burada kilit nokta, Bargnani boyalı alanda olmayan, dış şut tehditi sayesinde alan paylaşımını sıkıntıya sokmayacak bir oyuncu. Amare ve Melo ikilisinin sahada beraberlerken iyi gözükmemesinin asıl sebebi olan alan paylaşımı sorunu, Bargnani sahadayken bir problem olmayacak. Melo'nun 3 numara oynayacağını düşünerek Knicks rotasyonuna bir göz atalım:
İlk 5: Raymond Felton, Iman Shumpert, Carmelo Anthony, Andrea Bargnani, Tyson Chandler.
Bench: Pablo Prigioni, Beno Udrih, J.R. Smith, Metta World Peace, Amare Stoudemire
Knicks'in en büyük problemi Melo dışında skor verebileceğinden emin olabileceğimiz hiçbir oyuncunun bulunmaması. Yeni bir kontrat kapan J.R. Smith'in ne kadar istekli olacağı aşikar. Amare'yi artık bir skor opsiyonu olarak göstermek imkansız. Felton, Bargnani, Smith, Artest. Standartları olmayan fakat çok iyi oynadıkları takdirde de şaşırtmayacak oyuncular. Baştan aşağıya bu tarz oyuncularla kurulu bir kadroya sahip olmak Knicks'i hedeflerinden uzaklaştırıyor.
Carmelo Anthony'i bir sisteme oturtmak zor. Bir sisteme oturtulsa bile o sistemin büyük bir şampiyonluk adayı olması neredeyse imkansız. Melo şut atmak, skor yapmak istiyor. Etrafına konulacak kısalar kesinlikle potaya drive edebilir, rakibi kendisine çekecek kadar da dış şut atabilir olmalı. Melo gibi her daim kendi şutunu yaratabilir bir oyuncu varken J.R. Smith'in aynı beşte olmasından hoşlanmıyorum. Onun yerine DeRozan gibi potaya drive eden bir oyuncu Knicks'e çok yönlülük getirebilirdi.
İyi şut attığı günlerde Knicks'i izlemek büyük bir zevk olacak. Lakin bu kadar karışıklığın olduğu bir düzende başarının gelmesi oldukça zor gözüküyor.
BOSTON CELTICS
Celtics'in 2007 Draftı'nda başlayan ve kısa vadede başarıyı hedefleyen planı bu yaz itibariyle son buldu. Ray Allen'dan sonra 2007-12 arasındaki muhteşem takımın en önemli iki parçası da takımdan ayrıldı. Şimdi ise Celtics'in elinde geleceğe dair çok fazla umut ve ligin dibine oynayan bir takımda olmasını istemediğim Gerald Wallace var.
Yaz Dönemini Nasıl Geçirdiler?
Gelenler: Gerald Wallace, Kris Humphries, Keith Bogans, MarShon Brooks, Vitor Faverani, Kelly Olynyk, Brad Stevens(koç).
Gidenler: Kevin Garnett, Paul Pierce, Jason Terry, Terrence Williams, Fab Melo.
2-3 yıldır beklenilen hüzünlü ayrılıklar bu yaz gerçekleşti. Celtics tarihinin en önemli 3-4 oyuncusundan biri olan Paul Pierce ve 2008'deki şampiyonluğun baş mimarlarından Kevin Garnett takımdan ayrıldı. Yeniden yapılanmaya giren Celtics, 2014 Draftı'nda üst sıralarda seçmeye aday takımlardan.
Celtics'in yeniden yapılanma yoluna giden diğer takımlara nazaran elinde yüklü kontratlar bulunuyor. Yaz döneminde başlattıkları hareketlerin sezon içinde devam etme olasılığı oldukça yüksek. Aşil tendonu sakatlığı geçiren Rondo, bir türlü istenilen seviyeye gelemeyen Green takas pazarının önemli isimleri olabilirler. 13/14 sezonunda takımın en çok para kazanacak oyuncusu olan Humphries'in kontratı ise Danny Ainge'i mutsuz etmese gerek. Sezon sonu bitiyor, hedefsiz girilen bir sezonun sonunda maaş sınırında açılacak $12 milyonluk boşluk büyük bir anlam ifade ediyor.
Büyük takastan gelen oyuncular dışındaki hamleler oldukça umut verici. Butler'la NCAA'de harika işler yapan Brad Stevens'ın ilk sezonu kolay olmayacak. İsmi ilk anıldığında 'kovmalık' koç olarak geldiğini düşünmüştüm. Fakat yapılan 6 yıllık anlaşma, Celtics yöneticilerinin Stevens hakkında çok iyi düşüncelere sahip olduğunu gösteriyor.
Nasıl Bir Sezon Bekleniyor?
Paul Pierce'sız bir Celtics bekleniyor. Kulağa hala çok acayip geliyor. Buna alışmak biraz zaman alacak. Celtics taraftarlarının benzer bir durum içinde bulunan Philly taraftarlarına nazaran çirkinleşmeyeceğini ve takımı bu sancılı dönemde de destekleyeceğini düşünüyorum.
Yeniden yapılanma sırasında kaybedilen birkaç sezon çok önemli değil. Ancak bu tarz dönemlerde genç oyuncuların gelişimi tamamlaması, takımı maç içinde taşımayı öğrenmesi önemli noktalar. Çok şey beklenilen Olynyk, tıpkı Michael Carter-Williams gibi yeterince sahada kalabilecek.
Brad Stevens'ın takımının sezon içinde nasıl bir oyun oynayacağını kestirmek güç. Rondo'nun ne zaman döneceği belli değil. Hatta takımda kalıp kalmayacağı bile kesin değil. Skor potansiyeli ciddi anlamda kısıtlı bir takım Celtics. Şu anki rotasyona baktığımızda bunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz.
İlk 5: Rajon Rondo, Avery Bradley, Jeff Green, Brandon Bass, Kelly Olynyk.
Bench: Jordan Crawford, MarShon Brooks, Gerald Wallace, Jared Sullinger, Courtney Lee, Kris Humphries.
Celtics kadrosu bir sürü soru işaretini beraberinde getiriyor.  Geride bıraktıkları harika sezonlardan sonra Celtics taraftarının bu sürece alışması zaman alacak. Şimdilik söyleyebilecek tek şey ise: "Bekle Wiggins Celtics senin için geliyor!"

Hiç yorum yok: