Çarşamba, Ekim 02, 2013

Michael Jordan'ın 2K'ye Verdiği Cevaplar

Michael Jordan'ın aktif basketbol yaşantısını bırakmasının üstünden 10 yıl geçti. Jordan'ın basketbolcu figürünün çok ötesinde dokunulmaz bir profile sahip olması, ağzından çıkan her sözün hala büyük haber niteliği taşımasına sebep oluyor. 50 yaşındaki adamın ofisinde birkaç soruya verdiği cevap, binlerce insanın saniyesinde onun hakkında konuşmasına neden oluyor. Ben de birkaç şey söylemek istedim.

2011 yılından beri 2K'in bir parçası olan MJ, şirketin kendisine sorduğu birkaç soruya cevap vermiş. Yani "Jordan bunları bıraksın, emekliliğin tadını çıkarsın" diyenlere söylüyorum, adama soruyorlar ve o da cevap veriyor. Genel olarak bakarsak, Jordan'ın genelde arka planda kalmayı tercih ettiğini görebiliriz.



90'larda Bill Clinton kadar ünlü olan, her zaman basketbolcudan daha çok bir süper kahraman gibi görülen ve hala çoğu basketbolsever tarafından gelmiş geçmiş en iyi basketbolcu olarak gösterilen bir adamdan mütevazi cevaplar beklemek zaten başlı başına yanlış. X beni yenerdi diyebilecek karaktere sahip değil MJ. Sahip olduğu rekabetçiliği hakkında onlarca hikaye okumuşuzdur, mütevazi bir yaklaşım beklemek en başında buna aykırı. LeBron James veya başka biri arka arkaya 10 şampiyonluk kazansa bile değişmeyecek bir gerçek.. Fakat onu en iyisi yapan da bu sahip olduğu hırçın rekabetçiliği olmuştu.


Kobe Bryant ismini ön plana atması da yine kendisi ve onun basketbol stiliyle alakalı. Jordan'ın aylar önce "Kobe mi LeBron mu" sorusuna Kobe demesi de muhtemelen kendisiyle alakalıydı. Kobe bildiğiniz üzere MJ'in hücumdaki hareketlerini tercih ederek, onun stiline daha yakın bir basketbol oynadı yıllarca. Jordan'ın her konuşmada Kobe'yi ön plana getirmesi de bununla ilgili. En azından ben öyle düşünüyorum.

What is twerking btw?



Şunu da ekleyeyim. Jordan'ın 2009'dan beri güncellenmeyen ve kendisinin bir tane dahi paylaşımını içermeyen Facebook sayfasının tam 24 milyon hayranı var. Kobe ve LeBron'un kendileri tarafından, sık aralıklarla güncellenen sayfalarından 8-10 milyon fazla insan demek bu. Cidden çok acayip. 50 yaşında göbekli bir adam; Bieberlebeber, directoninerere'lardan yok.

Hiç yorum yok: