Pazar, Ekim 06, 2013

Thunder'ın İlk Hazırlık Maçından Notlar


NBA hazırlık dönemi İstanbul'da oynanılan Fenerbahçe Ülker-Okc City Thunder maçıyla açıldı. 2 sezon üst üste maç almamız tahminimce Avrupa'nın en güzel salonlarından birine sahip olmamızla alakalı. Hatta o2 ile birlikte en iyisi olabilir.

Başlıkta söylediğimiz gibi, Thunder'ın ilk maçı ve dolayısıyla beraber antreman yapmaya sadece birkaç gün önce başladılar. Bu yüzden oyuncuların hazır olmamasını veya şutları sokamamasını yargılamak yerine kafaca yapmaya çalıştıkları şeylere odaklanmayı tercih ettim.


Kevin Durant'le başlayalım. Bu yaz spor salonunun ağırlık bölümünde epey zaman geçirmiş olmalı. Daha da güçlenmiş. En azından ekrandan öyle gördüm diyelim. Penetreleri durduralamaz seviyede. Potaya penetre ettiğinde 4 ve 5 numaradan yardım getirmeden savunmanın imkanı yok. Fenerbahçe'deki savunmacıların atletik özelliklerinin sınırlı olmasından dolayı öyle de gözükmüş olabilir. Birkaç maç gördükten sonra farkı daha iyi anlayacağız.



Thabo Sefolosha'nın Thunder'daki rolü 'savunmacı ve nokta şutör'dü yıllardır. Bu maçta oldukça fazla penetre edip arkadaşları için bir şeyler yaratmaya çalıştı. Medya gününde de buna benzer demeçler vermişti. Ki kadrosu son 2 yıldır eriyen Thunder bu tarz yeni oyun planlarına kesinlikle ihtiyaç duyuyor.

Steven Adams'a da değinmek gerekiyor. Sadece 1 maç gördük, evet, fakat bana iyi gözüktü. Pota altında iyi bir bitirici, topu yakalamak konusunda Thabeet'ten daha iyi. Savunmada 15 dakikada 5 faul yapmasından hoşlanmadım bir tek. Perk'ün arkasından Thabeet'in gelme ihtimali daha yüksek. Ancak Brooks sezon içinde  farklı şeyler deneyecektir. Öte yandan şampiyonluğa oynayan takımın uzun rotasyonu bu olmamalı. Hele ki Perk bu seviyedeyken.



Kevin Martin geçtiğimiz sezon 14 sayı %43 üçlük istatistiklerine sahipti. Durant gibi dominant bir oyuncunun takımında bu tarz mükemmel bir şutör büyük anlam ifade ediyordu. Şimdi ise Martin yok. Geçtiğimiz sezon neredeyse hiç süre almayan Lamb'ten bu performans bekleniyor. Lamb çok iyi bir yaz ligi dönemini geride bıraktı.  Bu maçta da fena gözükmedi ama Thunder'ın ondan yeni bir Martin olmasını beklemesi fazla hayalcilik olur. Bu yüzden bu alanda da ellerinde büyük bir kayıp var. Ne yapacakları, bu eksikleri nasıl kapatacakları merak konusu.

Derek Fisher bu maçta bile 20 dakika süre aldı. Brooks eleştirilere rağmen ona güvendiğini ve bu sezonda da şans vereceğini söylemiş. 5-6 dakikadan fazla süre almasının Thunder'a yararı değil, zararı olacaktır. Bakalım daha kaç defa bu konu hakkında konuşacağız..

Thunder, Harden takasından bu yana geriye gidiyor. Perkins, Thabeet gibi isimleri kullanarak bir takasın peşinde koşabilirler. O parçalarla elde edebilecekleri oyuncuların çapı da ne kadar büyük olur bilinmez.

Fenerbahçe tarafında ise, Obradovic'in genç oyunculara bu kadar şans vermesi beni inanılmaz mutlu ediyor. Metecan 21, Kenan 22 dakika süre aldı. Kenan, Metecan ve diğerleri için çok büyük bir şans Obradovic. Sanırım Fenerbahçe taraftarı için demeliyim.

FB Ülker için dikkat çeken en büyük sorun pivot pozisyonu. Zoric, Vidmar ve Oğuz Savaş. Pivot pozisyonundaki oyuncular arasında çeşitlilik olması gerekenin altında. Sanırım 3/4 ve iç-dış oynayabilen yetenekli forvetlerin takımda var olması pivot pozisyonundaki sıkıntıyı en aza indirebilir.

Preseason maçlarını izledikçe dikkatimi çeken şeylerle ilgili yazmaya devam edeceğim.

Hiç yorum yok: