Pazartesi, Kasım 04, 2013

Haftalık NBA 4/11/13: İlk Hafta #1



Uzun bir aradan sonra biz basketbolseverlerin gecelerini güzelleştiren NBA'e kavuştuk. Ancak ligin henüz yeni başlamış olması şampiyonluk adayı takımların sezona çok düşük viteslerde başlamasını ve dolayısıyla beklenilen seviyeye çıkılamamasını sağlıyor. Bu yüzden sezon öncesi değerlendirmelerimizde hiç şans vermediğimiz takımlar şimdilik ligin zirvesinde yer alıyor.


Geçtiğimiz Haftadan Notlar

Lob City Ölmez

Doc Rivers'ın takıma katılmasından sonra açıklama yapan Blake Griffin, Lob City'nin bittiğini ve artık alley-oop kovalamayacaklarını belirtmişti. Clippers'ın hafta içinde Warriors'a karşı kazandığı maçta ise bu sekans gerçekleşti:



17 saniye sonra:
Ve 15 saniye sonra:

32 saniyede 3 alley-oop.. Lob City ölmez Blake.

Derrick Rose ve Russell Westbrook Geri Döndü

Derrick Rose 18 aydan sonra ilk kez normal sezon maçına çıktı. Onu tekrardan sahada görmek çok güzel haber. Rose geri döndü dönmesine ancak çıktığı 3 maçta izlediğimiz adam Rose'un kötü bir taklidi gibi. Pota altındaki patlayıcılığını ve bitirme yetisini bu kadar uzun bir aradan sonra tekrardan gerçekleştirmesi çok kolay olmasa gerek. Bu yüzden ona ihtiyacı olduğu kadar süre verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Rose'un şu anki istatistikleri ise 15.3 sayı 3.9 ribaund 4.3 asist %28 saha içi şut isabeti ve %26 üçlük.

Rose kadar olmasa da uzun süredir tedavi gören Westbrook da Phoenix Suns maçıyla parkelere geri döndü. Russ kötü şut attığı gecede serbest atış çizgisine 14 kez giderek maçı 21 sayıyla tamamladı.

Kobe'nin Ölümcül Bakışları Da Geri Döndü



Lakers yaz aylarında Nick Young ile anlaştığında herkesin kafasında Young-Kobe ikilisinin nasıl geçineceği sorusu belirmişti. Bildiğimiz üzere, şut atmaktan hiç mi hiç çekinmeyen bu ikili Kobe'nin sakatlığı sebebiyle henüz beraber oynayamadı. Fakat Nick Young bir şekilde saha kenarındaki Kobe'yi sinirlendirmiş olsa gerek.



Splash Brothers



Warriors'ın muazzam şutörleri Curry ve Thompson lige olağanüstü bir başlangıç yaptı. Golden State Warriors'ın oynadığı 3 maçta Curry 23.3, Thompson 25 sayı ortalama tutturdu. İki oyuncunun şu ana kadar sahip olduğu şut yüzdeleri ise inanılmaz. Steph maç başına 9(!) üçlük kullanıp %60'lık isabet oranı yakaladı. Klay'in yüzdesi de harika, %52.

Stephen Curry'nin şutuna ne kadar güvendiğinin göstergesi:


Ligin izlemesi en zevkli takımı olduğunu düşündüğüm Golden State'i bu alanda bir numara yapan ikili: Splash Brothers!


Haftanın Takımı: Philadelphia 76'ers

Haftayı mağlubiyet almadan kapatan 4 takımdan biri Philadelphia. Ligin en kötü kadrolarından birine sahip olmalarına rağmen geçtiğimiz haftayı kayıpsız geçmeyi başardılar. Hem de bunu ligin en büyük şampiyonluk adaylarından Chicago, Miami ve play-off kovalayan takımı Washington'a karşı başardılar.

2013 NBA Draftı'nda 11.sıradan seçtikleri Michael Carter-Williams beklenmedik bir performans göstermeye devam ediyor. Carter-Williams gösterdiği performansla yılın çaylağı ödülünde adının geçmesi gerektiğini hepimize gösterdi. Yaz Ligi'nde izlediğimiz MCW, atletik özelliklerinin yanına orta ve uzak mesafeli şutlarını koyamıyordu. Bu yüzden normal sezonda çok zorlanacağını, rakip savunmacıların alan bırakarak onu kolayca etkisizleştireceğini düşünmüştüm. Yanılmışım. Carter Williams geride bıraktığımız 3 maçta 17 tane üçlük kullanıp bunların 8'ini sokmayı başardı. Her ne kadar referans alamayacak kadar fazla bir rakam olmasa da dikkat çekici. Ayrıca Carter-Williams'ın 3 maçlık istatistikleri şöyle: 21.1 sayı 4.8 ribaund 9.2 asist  4.3 top çalma ve %47 saha içi isabeti.

Takımdaki diğer isimler Young, Turner, Hawes da oldukça iyi gözüktü. Tüm sezon yatıp draftta iyi bir yer kapmayı hesapladığını düşündüğümüz Philly ilk haftayı kayıpsız geçti. Önümüzdeki hafta da onlar hakkında aynı şeyleri konuştuğumuz takdirde oldukça şaşıracağım. Fakat sanmıyorum.

Haftanın Oyuncusu: Kevin Love

Lige kayıpsız başlayan Minnessota'nın süper yıldızı Kevin Love kazandıkları 3 maçta da adeta resital sundu. Love haftayı 29.7 sayı 14.7 ribaund 3.7 asist %50 saha içi isabeti gibi absürt istatistiklerle kapattı. Sakatlık problemlerinden dolayı doya doya izleyemediğimiz Wolves ve Love, umarım bu sezon herhangi bir sakatlık sorunuyla karşı karşıya kalmaz.

Haftanın Beşi

Chris Paul- 27.7 sayı 12 asist 3.7 top çalma %51 saha içi isabeti

Klay Thompson- 25 sayı 3.7 asist %65 saha içi isabeti %53 üçlük isabeti

Kevin Durant- 29.3 sayı 6.7 ribaund

Kevin Love- 29.7 sayı 14.7 ribaund %50 saha içi isabeti

Dwight Howard- 15 sayı 17 ribaund




Hiç yorum yok: