Cuma, Ekim 08, 2010

Akagün'ün Telekom'u


Ankara basketbolunun tek temsilcisi Türk Telekom'da Ercüment Sunter ile uzun süreli ilişkinin son kullanma tarihi geçmiş, Murat Özyer ile de kanlar uyuşmamıştı. Böyle bir ortamda takımı baştan oluşturacak ve sağlam bir temel atacak koç gerekiyordu. Başkent ekibinin son 6 yıllık periyotta yaptığı en doğru hamleydi Faruk Akagün'ü Amerika'dan getirmek.

Son sezonda iyice zirveye vuran sorunlar ile enkaza dönüşen Türk Telekom'u toparlama görevi de eski Pistons scout'ı Akagün'e düşmüştü. Bu zorlu toparlama görevi için sert bir imaj çizilmesi gerekliydi. Tecrübeli koç fikir uyuşmazlığına düştüğü Ceyhun Altay, Ümit Türkoğlu, Yunus Çankaya, Rasim Başak, Adem Ören ve Mehmet Yağmur'u kadro dışı bırakarak herkese net bir mesaj vermişti. Hazırlık kamplarında da bu mesajların devam ettiği gelen duyumlar arasındaydı. 

Mesajlar verildikten kadroyu netleştirme işine giren Akagün, yabancı seçimini spekülatif isimlerden yana kullandı. Özellikle Sani Becirovic ve Tony Gaffney gibi iki önemli ismi takıma kazandırmak büyük bir adımdı enkaz Telekom için.

Alışma devresini sıkıntılı atlatan Türk Telekom, kadronun tüm hatlarını bu hafta içerisinde belirledi. Daha önce cezalandırılan 6 Türk oyuncunun affedildiği belirtildi. Beko Basketbol Ligi için yeterli olarak sayabileceğimiz 5 yabancı oyuncunun yanında 6 tecrübeli Türk oyuncuyu da düşündüğümüzde Türk Telekom harabeyi temizleme senesi için umut veriyor. Benim de en büyük dileğim başkentin tek temsilcisinin bu kötü günlerden kurtulup, final oynadığı eski günlere dönmesi.