Cumartesi, Eylül 25, 2010

Basketbol'da Kulüpler Birliği Kuruluyor


Bu kulüpler birliği mevzusunu son senelerde futbolda duyar olmuştuk.Çok etkin bir kurum izlenimi bıraktı bizlerde.

Bu olayın basketbol ligimizindede gerçekleşmesi için Beşiktaş uzun bir süredir diğer kulüpler ile görüşüyordu.Son olarak devreye Aziz Yıldırım'ın girmesiyle bu hayalleri gerçekleşmiş oldu.Diğer kulüplerde Beşiktaş'ın bu teklifini kabul ederek Kulüpler Birliğinin ilk adımı atılmış oldu.

Beşiktaş uzun bir süredir bu olayın peşindeydi ancak Türkiye A Milli Basketbol Takımının son Dünya Şampiyonası'ndaki başarısı besbelli Aziz Yıldırım'ı da mest etmiş ki olaya son noktayı koymuş.Kimsenin Aziz Yıldırım'ın iş bitiriciliğinden şüphesi yoktur eminim.Bunu sadece Fenerbahçeliler değil diğer kulüp taraftarlarıda çok iyi bilir.

Bu proje basketbolumuzun daha kaliteli olması,bir adım hatta daha fazla ileriye gitmesi için muhakkak faydalı olacaktır.Bundan sonra yaşanılacak sorunlar çok daha kolay bir şekilde atlatılacaktır.

Amerika'dan Fenerbahçe'ye : "Free Enes !"



Amerika'nın NCAA takımlarından Kentucky'de hareketli günler yaşanıyor.Fenerbahçe'den olaylı bir şekilde ayrılan Enes Kanter,Fenerbahçe'nin kontrat konusundaki ısrarı yüzünden Kentucky'de oynayamıyor.Bildiğiniz gibi NCAA kuralları gereğince profesyonel sözleşme imzalayan oyuncular kolejlerinin formasını giyemiyor.


İşin ilginç yanı ise Amerika'daki NCAA otoritelerinin Enes Kanter'li Kentucky'i şampiyonluk adaylarından biri göstermesi.Durum böyle olunca Kentucky'de Fenerbahçe için bir protesto başladı. "Free Enes" yazan bardaklar,tişörtler,şapkalar bastıran okulun bu ürünleri yok satmakla birlikte kentin köprülerinde yine "Free Enes" yazan bayraklar asılı.Böyle bir ilgiyi duymak bizi gururlandırıyor.Fenerbahçe'nin de daha fazla ısrarcı olacağını zannetmiyorum.Kentucky Wild Cats koçu ise Enes'in aralık ayına kadar takıma katılacağını düşündüğünü söyledi.



WEB : http://twitter.com/FreeEnes

http://kentuckybasketballnews.com/

Evren'in Tercihi


Türkiye'nin Dünya Şampiyonası için 15 kişilik geniş kadrosu açıklandığında kadrodaki isimlerden biri de Evren Büker idi. Özellikle Adidas Cup'ta Engin Atsür'ün sakatlanmasından sonra daha da ön plana çıkması bekleniyordu yetenekli guardın. Ancak olaylar Evren'in istediği yönde gelişmedi, Koç Tanjevic bir türlü Evren'e ısınamadı ve ikilinin bir türlü yıldızları barışmadı. Hal böyle olunca da Evren Büker, 12 kişilik milli takım kadrosunda kendine yer bulamadı.

Milli takımı finale giden yolda tribünden izleyen Evren diğer bir yandan da kulüp takımını bulmaya çalışıyordu. Aslında pek çok şey belliydi. Kardeşi Serhat Büker'in de forma giydiği Medical Park Trabzonspor ile söz kesmişti Evren. Ancak tartışmalı bir şekilde gerçekleşmişti bu transfer. Bildiğiniz üzere Evren Büker, geçtiğimiz sezonu Galatasaray ile başarılı bir şekilde tamamlamış ve milli takıma kadar yükselmişti. Fakat maddi sorunlar yaşayan Galatasaray ile anlaşamayan Evren, yıllık 300 bin avroluk ücret farkı nedeniyle Trabzonspor'u tercih etti.

Ligin yeni takımı Medical Park Trabzonspor ise daha çaylaktı. Oyuncu anlaşmaları ve federasyon ile ilişkiler kısmını tam anlamıyla halledememişlerdi, üstelik takımda Doğan Hakyemez gibi biri bulunmasına rağmen. Evren Büker de bu anlaşmazlıklardan faydalandı ve sözleşmesini fesh ederek Karadeniz ekibinden ayrıldı. Daha sonra öğrendik ki Trabzonspor, oyuncularıyla yaptığı hiçbir resmi sözleşmeyi federasyona bildirmemişti.

Evren'in ise neden takımdan ayrıldığı meçhul. Ancak ufak bir düz mantık yürütebiliriz burada. Dünya ikincisi olan Türkiye'ye verilen primin miktarı tam tamına 28 milyon lira. Yani bu para sadece 12 Dev Adam'a değil, teknik ekibe ve kadro dışında kalan diğer oyunculara da dağıtılacaktı. Kısacası Evren Büker de bu primden yararlanacak isimlerin arasındaydı. 300 bin avroluk ücret farkından dolayı ayrıldığı Galatasaray'a geri dönen Evren'in neden tekrar İstanbul'a döndüğünü bir de siz düşünün.

Bu Tübad'ı İzlemek Gerek


Geleneksel olarak düzenlenen sezon öncesi turnuvaların başında gelir Tübad. Bandırma'da Banvit'in ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyon her yıl daha iyi takımları ağırlayarak büyük bir hızla gelişiyor.  Altıncısı 29 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek turnuvada 6 takım iki grupta mücadele verecek.

A Grubu : Virtus Roma, Medical Park Trabzonspor, Türk Telekom
B Grubu : Banvit, Fenerbahçe Ülker ve Olympiakos

Bu yıl ki turnuvayı önceki turnuvalardan ayıran en önemli fark ise katılan takımların çok daha kaliteli olması. Yunan devi Olympiakos'un yanında yine bir Euroleague takımı Virtus Roma da Bandırma'da olacak. Beko Basketbol Ligi'nin iddialı ekipleri Fenerbahçe Ülker, Banvit, Türk Telekom ve Medical Park Trabzonspor'un da turnuvada yer alacağını düşünürsek, zevkli ve keyifli bir hafta bizi bekliyor olacak.

Turnuvada her gün iki maç yapılacak ve tüm maçlar NTV Spor'dan naklen yayınlanacak.


29 Eylül :
17:30 Türk Telekom - Virtus Roma
20 :00 Fenerbahçe Ülker - Olympiakos

30 Eylül :
17:30 Virtus Roma - Medical Park Trabzonspor
20:00 Banvit - Olympiakos

1 Ekim :
17:30 Türk Telekom - Medical Park Trabzonspor
20:00 Fenerbahçe Ülker - Banvit

2 Ekim :
15:00 5.cilik maçı
17:30 3.cülük maçı
20:00 Final

Cuma, Eylül 24, 2010

Iverson-Beşiktaş ?


Bugünkü Hürriyet'te çıkan bir haber bu.Bu transferin olabileceği yönünde çıkan bir haber.Lebron James'in alabileceği kontrata 2 Milyar Dolar diyen bir gazetenin spor bölümüne pek güven olmaz,biliyorum.Ancak Iverson'ın şuanda ne durumda olduğu açık.Ne yazık ki NBA'de takım bulamıyor.

Iverson stili guardları pek sevmem ama adam ikondu.Nasıl Jordan,Magic,Bird'ün kendine has bir oyunu varsa,Iverson'da gerek crossoverları gerekse dribblingleriyle alanında bir numaraydı.Özellikle Detroit'e gidişiyle tepe taklak gelen NBA kariyerini toparlaması için artık çok geç gibi.

Ivy'in taliplerini Çin veya Avrupa takımları oluşturuyor.Çin'e daha soğuk baktığı gündemde.


Allen Iverson Crossover(Michael Jordan)One Producion Of Grdg
Yükleyen Grdgez. - POTASIDELİK

Açıkcası pek inanasım gelmesede,olursa en çok sevinenlerin başında ben gelirim.Jordan'ın belini kıran adamı canlı izlemek sarmaz mı?

Not:Hürriyet haberi de burada.

Oyuncuları Karşılaştırmak..


Evet bu olay gerek yabancı sitelerde ve onlardan çalıntı yapan bazı türk nba sitelerinde olmuş veya olmakta olan bir çalışma-Top10,Top100-.Esasında karşılaştırmak sözcüğüne doğduğum günden beri karşı olan ben,elbet buna da karşıyım.Tamam bazen oyunun ekmeği,suyu olan bi olay bu;kabul ediyorum.Lebron James'le Kobe arasında bir rekabet yaratıp,ekmeğin üzerindeki kaymağı afiyetle yiyen bir sürü NBA satıcı yani televizyonlar,gazeteler ve siteler var.

Özellikle Top 10,Top 100'ler yapılırken,bir sürü pozisyonları farklı olan oyuncular karşılaştırılıyor.Ben Shaq'le Wilt'in karşılaştırılmasına karşıyken,herifler Magic'le Bill Russell'ı karşılaştırıyor.

Son olarak 900 küsür üyelik bir türk nba forumunda gördüm.Tabii yine hoşlaşmadım,Shaq'le Isiah'ın aynı yerlere aday olmasından.Benim gibi düşünen veya tam zıttına yakın olan bir sürü insan var biliyorum.Ama görünce paylaşmak istedim.

Aynı zamanda ve aynı pozisyonda olmadıkça oyuncular karşılaştırılmamalı diye düşünüyorum.Ancak bu olayların sonucunda çok ekmek yiyen adamlar var diyelim son olarak.Eskiler daha iyi bilir,90'larda Jordan'a hep rakip aranmadı mı,Clyde,KJ,Barkley,Payton,Kemp,Killer Miller,Malone...Hepsinden 5 kademe yukarıda olan adama tekrar SAYGI&SEVGİ.

Perşembe, Eylül 23, 2010

Boz Baykuşlar cCc



Evet sondaki harflerden anlayabileceğiniz gibi İnci Sözlük çok güzel bi işe giriştiğini açıklamıştı yaklaşık 1 hafta önce.Neydi bu iş,hemen açıklayalım.

İnci Sözlük,yıllardır 5-10 kişiye ve görevlilere maç oynayan İstanbul Büyükşehir Belediye Spor'a destek olmaya karar verdi.Taraftar grubunun adı da "Boz Baykuşlar" oldu.İnci Sözlük gibi toplumdaki rollere ve olaylara karşı bir grubun İBB'yi seçmesi ilk olarak absürt görünebilir ancak İBB ligdeki duruşu ve yaptıklarıyla Spor Toto Süper Lig'in en farklı takımı görünümünde.Gerek Abdullah Avcı'yla izledikleri yol,gerek başkanı,gerek stadı..

Boz Baykuşlar çok yeni kurulan bir grup olduğu için İBB'nin Ali Sami Yen'deki maçında hafiften bir hezimete uğradı.Neydi bu hezimet?

Taraftar grubunun kurucuları,ücretsiz bilet talep etmesine karşılık,yönetim bunu kabul etmedi-sanırım bunda az sayıda kişinin orada bulunması da etkili-.



Bide maça giremeyen bir takım kendini İnci Sözlük üyesi diye tanıtan bir grubun yaptığı çirkin şeyler var.Cevahirdeki görevli bayanlara yaptıkları v.s Onun ayrıntıları buradan

Boz Baykuşlar bu hafta yine toplanıyor.Rakipleri ise Galatasaray.Onların söylediği gibi "Bir Galatasaray Sikertmesi" olacak mı bilinmez ama destek vermek,gruba katılmak isteyenler veya haberdar olmak isteyenler buradan kendilerini takip edebilir ve ulaşabilirler.

http//twitter.com/bozbaykuslar

Bilgilendirme


Açıkcası her spora yer vereceğimizi belirtsek de basketbol kaynaklı bir site olduğumuza şüphe yok.Basketbol gündeminde gerçek anlamda pek bişi olmadığından pek yorum yapmıyoruz.Banvit-Le Mans önemsiz miydi diyenler,haklılar ama liglerden söz ediyorum.Ara ara futbol ve diğer sporlarada yeni sezonda yer vericez.Fotoğraflarımızı zaten biliyorsunuz ve tabii ki videolar.

Futbolda yeteri gündem var,objektif olduğumu iddaa etsem ve öyle olduğumu düşünsemde,bir Fenerbahçeli olarak futbolla ilgili pek bir şey yazasım gelmiyor.Neyse efendin,kısacası 23 rakamının münhasır olduğu bir eylül günü bunu yazarak başladığımızı belirteyim.

Pazartesi, Eylül 20, 2010

Rasic M.P. Trabzonspor'da













1. lige bu sezon merhaba diyecek 4. büyük Trabzonspor bilindiği üzere trabsfer piyasasında yerli oyuncular anlamında ortalığı kasıp kavurmuştu.Birçok önemli ismi kadrolarına katığ 1. lige iddalı bir şekilde giriş yapacaktı.Kısacası hedefleri büyüktü anlayacağınız gibi.

Ancak son dönemin en iyi yerli oyuncularından Evren Büker'in geçtiğimiz haftalarda parasını alamadığı gerekçesiyle klübüne rest çekmesi ile bir kez daha gündeme gelmişlerdi.Bu restin ardından klüp menajeri Doğan Hakyemez Evren'in kendileri için bittiğini açıklamıştı.Tüm bu gelişmeler oyunculara paraların verilmediği gerekçesiyle oluyordu.Ancak Trabzon şimdi bir transfer ile tekrar gündeme geldi.

Dünya Şampiyonasında Sırp Milli Takımı ile iyi bir turnuva geçiren, istatistiksel anlamdada iyi işler yapan oyun kurucu Aleksandar Rasic ile anlaşılmış.Acaba mevcut oyunculara ödemeleri yapılamıyorken yeni bir transfer ve de önemli bir ismi getirmek gerçekten anlaşılması zor bir durum.Elinizdeki oyuncuları daha mutlu edemezken önemli bir yabancıyı parasal anlamda nasıl memnun edecekler çok merak ediyorum.

Rasic'de ayağının tozuyla açıklamalar yapmış.İşte klasik sözler, takım için elimden geleni yapacağım vs. vs. Ayrıca Dünya Şampiyonasındaki başarımızın teklifi kabul etmesinde büyük bir rol oynadığınıda ititraf etmiş Rasic.

Jordan ve Sperm İsrafı


Arda adında bir arkadaşımın kendi bloguma koyduğum resimler sonrasında yaptığı yorumdan esinlenerek atıyorum başlığı.

Tabii ki ben öyle düşünmüyorum ama çok fantastik bir yorumdu orası ayrı.

Epeydir düzenli bir şeyler girmiyoruz bloga.Bunu da şöyle açıklayalım,Dünya Şampiyonası'ndan sonra bir boşluk,bir mayışma doldurdu içimizi.Yavaş yavaş geliyoruz kendimize.Daha öncede belirttiğim gibi haber değil yorum sitesiyiz.Bu yüzden fazla sarsmayan haberleri koymuyoruz.Neyse hadi selametle.Buralarda olun.