Cumartesi, Eylül 25, 2010

Evren'in Tercihi


Türkiye'nin Dünya Şampiyonası için 15 kişilik geniş kadrosu açıklandığında kadrodaki isimlerden biri de Evren Büker idi. Özellikle Adidas Cup'ta Engin Atsür'ün sakatlanmasından sonra daha da ön plana çıkması bekleniyordu yetenekli guardın. Ancak olaylar Evren'in istediği yönde gelişmedi, Koç Tanjevic bir türlü Evren'e ısınamadı ve ikilinin bir türlü yıldızları barışmadı. Hal böyle olunca da Evren Büker, 12 kişilik milli takım kadrosunda kendine yer bulamadı.

Milli takımı finale giden yolda tribünden izleyen Evren diğer bir yandan da kulüp takımını bulmaya çalışıyordu. Aslında pek çok şey belliydi. Kardeşi Serhat Büker'in de forma giydiği Medical Park Trabzonspor ile söz kesmişti Evren. Ancak tartışmalı bir şekilde gerçekleşmişti bu transfer. Bildiğiniz üzere Evren Büker, geçtiğimiz sezonu Galatasaray ile başarılı bir şekilde tamamlamış ve milli takıma kadar yükselmişti. Fakat maddi sorunlar yaşayan Galatasaray ile anlaşamayan Evren, yıllık 300 bin avroluk ücret farkı nedeniyle Trabzonspor'u tercih etti.

Ligin yeni takımı Medical Park Trabzonspor ise daha çaylaktı. Oyuncu anlaşmaları ve federasyon ile ilişkiler kısmını tam anlamıyla halledememişlerdi, üstelik takımda Doğan Hakyemez gibi biri bulunmasına rağmen. Evren Büker de bu anlaşmazlıklardan faydalandı ve sözleşmesini fesh ederek Karadeniz ekibinden ayrıldı. Daha sonra öğrendik ki Trabzonspor, oyuncularıyla yaptığı hiçbir resmi sözleşmeyi federasyona bildirmemişti.

Evren'in ise neden takımdan ayrıldığı meçhul. Ancak ufak bir düz mantık yürütebiliriz burada. Dünya ikincisi olan Türkiye'ye verilen primin miktarı tam tamına 28 milyon lira. Yani bu para sadece 12 Dev Adam'a değil, teknik ekibe ve kadro dışında kalan diğer oyunculara da dağıtılacaktı. Kısacası Evren Büker de bu primden yararlanacak isimlerin arasındaydı. 300 bin avroluk ücret farkından dolayı ayrıldığı Galatasaray'a geri dönen Evren'in neden tekrar İstanbul'a döndüğünü bir de siz düşünün.

Hiç yorum yok: