Perşembe, Mayıs 31, 2012

Celtics'in Son Kurşunuydu Rondo



Dün gece oynanan karşılaşmada Celtics yeşil-siyah forma giymeleri dışında her şeyi doğru düzgün yaptı. Celtics'in kilit ismi olarak gösterilen Rondo 44 sayı 10 asist 8 ribaund 3 top çalma ile oynadı. Playoff seviyesinde, özellikle konferans finalinde böyle bir performans göstermeyi başaran oyuncu sayısı bir elin parmakları kadar. Her şeyi yaptıklarını söylediğim kısım Celtics'in ilk beş oyuncusunu kapsıyor. Kenardan sadece 7 sayılık bir katkı geldi. Karşı tarafta Miami benchi ise 25 sayılık katkı sağlayarak maçın kazanılmasında kilit rol oynadı.

Celtics'in elindeki işe yarar her şeyi kullanarak bile Miami Heat'i yenememesi serinin psikolojik açıdan bitmesine  neden oldu. Kesin yargılarla konuşmak yanlış belki ancak 3.maçta Garden'ın önceki serilerde olduğu kadar çoşkulu olacağını düşünmüyorum. "Bize LeBron'u Getirin" diye pankart açanlar sezon içindeki maçlarda olduğu gibi agresif olur mu bilinmez, fakat Celtics'in dün gece gösterdiği performansın benzerlerini serinin ilerleyen maçlarında izlememiz oldukça zor gözüküyor.

Dünkü karşılaşma gerçekten çok özeldi, ancak akıllarda kalan en büyük şey Rondo'nun göstermiş olduğu olağanüstü performans oldu:



Rondo'nun triple-double performanslarını veya o performansa yakın istatistiklerine çok defa şahit olduk. Dünkü performans çok ayrıydı. Playoff karşılaşması olması, Miami Heat'e karşı olması, hiç çekinmeden kaldırıp şut atması, şutuna bu kadar güvenmesi vs. %67 saha içi isabetiyle 44 sayı.. 2/2 üçlük 10/12 serbest atış 10 asist 8 ribaund. Çok özeldi çok.

Hiç yorum yok: