Cumartesi, Ekim 06, 2012

NBA Sezon Öncesi Maçları-1



NBA'de sezon öncesi karşılaşmaları dün itibariyle başladı. Bizim için en özel maçtı şüphesiz. Celtics'in 3-4 gündür buralarda olup, antreman yapması oldukça hoştu. Sezon öncesi karşılaşmalarının tamamına yakınını izlemeyi planlıyorum. İzlediğim sürece de burada birkaç şey paylaşacağım. İlgilenenler arada yoklarlarsa iyi olur.



Celtics'in burada Fenerbahçe'ye kaybetmesini görmek epey güzeldi. Öte yandan bir şey ifade ediyor muydu derseniz, hayır etmiyordu. Celtics takımı toplamda 3-4 idmana çıktı ve ayrıca sezon öncesi hazırlık maçı olduğundan fazlaca savruklardı, açıkça belirtmek gerekirse bu savrukluğun gerçekleşmesinin ana sebebi Fenerbahçe'ydi. Pazar günü oynayacakları Milano maçında aynı şeylerin gerçekleşeceğini düşünmüyorum.  Özellikle Bo McCalebb'in deliciği 2.yarıda Celtics'i çok zorladı.
Oynamaya aç olan Jeff Green ve çaylak Sullinger dışında pek etkili bir isim yoktu. Boş şutları sokan Terry'i de bunların içine koyabiliriz sanırım. Fenerbahçe'nin de kazanmak için her şeyini yaptığı söylersen atmış oluruz. Takım oyununu sahaya iyi yansıtıp ve şutları sokunca Fener maçı önde götürdü. Fenerbahçe'nin kadrosu gerçekten inanılmaz. Hani neresinden bakarsanız bakın. Allah Bo McCalebb'i korusun. İzlemesi inanılmaz keyifli. İçeri penetreleri, Rose gibi havada dengesini koruyarak bitirdiği turnikeleri vs. Fenerbahçe Ülker'in bu sezonki en önemli kozu şüphesiz. Sato'nun performansı da çok etkileyiciydi. Fenerbahçe Ülker dış şutlarda istikrar yakaladığı zaman durdurulması çok çok zor. Fakat Sato ve Bogdanovic istikrardan biraz uzak. Zaten kanımca o şutlardaki performans belirleyici etken olacak büyük maçlarda.

Celtics'in bu seneki kadrosu geçen senekinden daha iyi. Bradley'nin play-off'larda oynayamadığını düşününce hele. Evet Ray Allen yok ancak Terry onun yerini dolduramayacak bir oyuncu değil. Ray Allen bu takım için Kevin Garnett veya Paul Pierce'ın taşıdığı anlamı taşımıyordu, özellikle parkede. Jeff Green'in kalp rahatsızlıklarından sonra takıma katılması, ilk karşılaşmasında oldukça atletik ve hazır görünmesi Celtics cephesi için en iyi haber. Jeff Green'i almak uğruna Perkins'i kaybettiklerini hatırlayalım. Jeff Green için  3,5 numara diyebiliriz. Celtics kadrosuna çok önemli bir derinlik kazandıracak. White Mamba'nın onu James Worthy'le karşılaştırmaya gidecek kadar abartması pek doğru gelmese de bu sezon Celtics'e çok önemli katkı vereceği ortada. Celtics için bir başka pozitif gelişme Ohio State çıkışlı çaylak Sullinger'ın boyalı alandaki etkinliğiydi. 16 sayı 8 ribaund yaptı genç oyuncu. Rakamların ötesinde takımla ilk maçında oldukça rahat gözüktü. Hani çaylaktır, sezon içinde çok iniş çıkış yapar mı bilinmez ama ilk karşılaşmada çok iyi mesajlar verdi. Fab Melo için aynı şeyleri söyleyemek zor. Blok kovalamak adına savunmanın temel gereksinimlerini unutuyor. Eğer süre almayı başarırsa bu sürelerde birkaç goaltendingle süsler performansını. Mental eksikliğinin yanında fizik olarak da pek hazır görmedim. Zaten sorunlu bir kişilik olduğı haberleri dolanıyordu. Celtics takım anlayışıyla ona uygun. Son olarak, Milicic 7.takımında huzuru bulacak gibi gözüküyor. İşin savunma yönünde önemli katkı verebilir. Celtics boyalı alanda geçen yıla nazaran fazlaca isim barındırıyor. Ne yaptığı belirsiz Wilcox da bu grubun içerisinde.

Hiç yorum yok: