Cumartesi, Ağustos 08, 2009

MVP: Enes Kanter


Yukarıda gördüğünüz resim Fransa'da düzenlenen 2009 U18 Avrupa Şampiyonası'na ait. Milli takımımız 3. olarak bronz madalya alırken gelecekte kendisinden çok şeyler beklediğimiz Enes Kanter, 18.6 sayı, 16.4 ribaund, 1.3 asist, 1.8 blok ortalamasıyla MVP ödülüne layık görüldü.

Turnuvada genel olarak yaşça kendisinden büyük oyuncularla mücadele eden Enes ne kadar büyük bir oyuncu olacağını kanıtladı. Üstelik Bulgaristan ve Litvanya gibi maçlarda çok az süre aldı. Kendisinin NBA'e gitmesini dört gözle bekliyorum. Şüphesiz ki Türkiye'nin en iyi basketbolcusu olacak ve NBA'de de All-star olacak potansiyele fazlasıyla sahip.

2 yorum:

Utku dedi ki...

enes i tebrik ediyorum ve 2 3 yıldır takip ediyorum kendisini inanıyorum ki Türk basketbolunun uzun sıkıntısını kesinlikle giderecek ve bu gelişmesini devam ettirirse NBA de de olan uzun sıkıntısından dolayı vazgeçilmez bir oyuncu olacaktır.

Adsız dedi ki...

samanyolunda küçükler liginde oynarken rakibimizdi kendini bu kadar geliştireceği aklımdan bile geçmezdi o zamanlar 1.93 lük riabnd özelliği olan sıradan bir oyuncuydu bu gelişimi herkese örnek olmalı.