Pazar, Ağustos 16, 2009

Londra'dan Bir Şampiyonluk ve Birkaç Dersle Dönüyoruz


Londra'daki GameOn Basketbol Turnuvası'nın son maçını da kazanabildik. Polonya'ya karşı özellikle ilk yarıda hücumda çok zorlanmamıza akrşın, son çeyrekte Ersan'ın topu eline alması ve Ömer Aşık'la pota altında kurulan üstünlük maçı Türkiye'ye getirdi. Sonuçta Avrupa Şampiyonası'nda karşılaşacağımız garanti olan rakibimizi 66-58 mağlup ettik.

Turnuvanın en başından beri söylüyorum bu turnuvadaki tüm maçları kazanmanın büyütülecek bir tarafı olmaz diye. Burdan öğrenebileceğimiz birkaç şeyin Eurobasket 09'da bize yapacağı katkı, özel bir turnuvanın kupasından daha önemli olmalı. Örneğin Sinan'ın oyun kurucu oynatmanın yanlış olduğu gibi...

Tanjevic'in şu maçtan öğrenmesi gereken birşey de Ersan'ın en verimli pozisyonunun 4 numara olduğu. Ömer Aşık-Ersan pota altının yanına Hidayet, Ömer, Engin, Ender gibi oyuncular olunca pota altına rahat top iniyor. Ömer'in de pota altında haraketli olan Ersan'a pas indirebilmesi bunda büyük bir etken. Ama Lampe gibi şut atabilen uzunları savunmakta bu pota altı yetersiz kalacaktır. Eh büyük düşünür Tanjevic'in oyuncu seçimi orada etkili olacak.

Barış Hersek'le ilgili İsmet Badem'in çok hoş bir yorumu vardı. Tanjevic'in bu çocuğa olan güveni, Barış'ın kendine olan güveninden fazla. Fazlasıyla haklı. En yakın rakip oyuncu kendisine iki metreden yakınsa potaya bakmıyor sanki. Efes World Cup onun son şansı. Kerem'in yokluğunda önemli bir şansı var Avrupa Şampiyonası'nda oynamak için. Eh mahvetmez umarım.

Hiç yorum yok: