Salı, Haziran 01, 2010

Geçmişten Satırlar



Ezeli rekabet yaklaşırken biz de sizi bu rekabet hakkında bilgilendirmeye devam ediyoruz.

İki devin yolları ilk kez 61 sezonunda kesişti.Boston o zamanların en dominant takımı olarak,Minneapolis(Los Angeles'a taşınmadan önceki ad)karşısında üstünlük sağlıyordu.Değişimin şart olduğu Lakers'ta organizasyon Los Angeles'a taşındı.

70'li yıllar rekabetin asıl temellerini oluşturan yıllardı.Boston,Larry Bird'i draft etmişti.Bird okuluna 1 yıl daha devam etmeye karar verdiğinde,takımını da NCAA finaline taşıyordu.Burada karşısına ilk kez çıkacak olan adam ilk raundu alıyordu ve Bird NCAA finalinde kaybediyordu.Daha sonra Lakers tarafından draft edilen bu adamın adı Magic Johnson'dı.


90'lı yıllara kadar rekabet inanılmaz boyutlara taşındı.Normal sezon ve finallerin MVP'si olarak Bird,Sixers serisinde şampiyonluğu takımına getiren Magic.83-84 sezonunda karşılaştıkları final serisinde Bird'in muhteşem oyunuyla şampiyonluğu kazanan Boston'da 'Legend' NCAA finalinin öcünü de almış oluyordu.
90'lı yıllarda iki efsanenin de emekli olmasıyla şiddetini kaybetmiş olsa da 2008 yılındaki final serisi rekabeti tekrar alevlendirdi.Burada da yüzü gülen taraf Boston oluyordu.





İstatiksel Bilgiler :


Ve şimdi...İki güçlü kadro yine finallerde.NBA tarihinin en ezeli derbisinde bakalım neler olacak.Lakers 2008'in intikamını almak istiyor.Seyirci çok daha ateşli.Boston taraftarı hep bildiğiniz gibi.Pierce'ın iddiası,Garnett'in azmi...Uyarı:Maçları izlerken elinizde yiyecek ve içecek bulundurmayın.Zira her an kan çıkabilir,her an bir şey olabilir.



Hiç yorum yok: