Pazar, Haziran 13, 2010

Vuvuzela'nın Vızıl Vızıl Ettiği Yer


Başlığı "Zurnanın zort dediği yer olarak" düşünmüştüm.Ama bu daha uygun oldu sanki.Evet bayanlar-baylar işte serinin en önemli maçı budur benim fikrimce.Vatandaş mantığıyla düşününce olay şudur:Boston kazanırsa Lakers için iş epey zorlaşır.Lakers kazanırsa iş biter.

Aslında ben çok severim maç öncesi skor,galip sallamayı.Ancak bu seride içimden bir gram sallamak gelmiyor.Her şeyin beklenildiğinden farklı olması bunun nedeni olabilir.Maçta neler olabileceği konusunda bir sürü fikrim var.Ancak bu fikirlerin hepsi havada kalıyor.O kadar ekstrem olaylar döndü ki seride.Ray Allen'ın 11 de 8 üçlük atması,gene aynı Ray Allen'ın bir sonraki maçta 8-0 üçlük atması,Derek Fisher'ın Garden'da son çeyrekte attığı 11 sayı,Garnett'in ilk 2 maç hayalet gibi dolaşıp,3.maçta ormanına döndüğünün kanıtı olarak 25 sayı atması,Koca Bebeğin performansı v.s

Dediğim gibi bi önyargıda bulunmak çok zor gerçekten.Başlığa itafen bir kaç önemli nokta belirtmem gerektiğini şimdi fark ettim.Nedir o önemli nokta:Pota altı.
Andrew Bynum muhtemelen yarım yamalak oynayacak.Geçen maçtada görmüştük.Bir anda düzelmesine imkan vermiyorum şahsen.Zaten yazın ameliyat olacağı açıklanmıştı.Gasol'e çok iş düşecek.

Bir diğer kritik nokta,Ray Allen-Paul Pierce-Kevin Garnett üçlüsünden ikisi tam verimle tepkime verince,Boston inanılmaz bir avantaj yakalıyor,Rondo,Davis,Robinson da cabası.

Yani başlı başına düşününce Boston azıcık daha avantajlı gibi görünüyor.Sabah Lakers maçı 20 sayıyla kazanırsa şaşırır mısın,deseler.Şaşırmam derim.
Sanırım bu seriyi özetliyor.Şu ana kadar şaşırılcak oldukça fazla olay yaşandı,ondan bu finallerin seyircisi ekstrem olaylara alışmış durumda.Maç saat 3'de ntv'de.Tüm basketbolseverlere bizden selam olsun.

Hiç yorum yok: