Cuma, Ağustos 27, 2010

Şampiyona Açılışı Hakkında...


Öncelikle şunu belirtmek isterim ki,açılış törenleri konusunda bir çığır açılacak dendiğinde kendime şunu sordum : Bir olimpiyat açılışı ile dünya şampiyonası açılışı arasında nasıl bir kıyaslama yapılıp çığır açılacak denebilir ?


Cirque du Soleil'i heyecanla beklemiştim.Yıllardan beri izlemek istiyordum youtube kalıyorduk.Sonunda izledik.Daha kısa tutulan bir şov olsa da,harika bir gösteriydi.Harika bir gösteriydi ama ekran başından kötü gözüktü.Çünkü kamera açıları çok kötüydü.Grubun gösterileri yayılıyordu.Aynı anda birden fazla gösteri vardı.Ama biz hepsini 5-10 sn. izleyebildik.Kısacası açılış boyunca berbat bir kamera açısı vardı.Ancak Cirque du Soleil beklediğimiz gibi gecenin en iyisiydi.Hatta geceyi kurtarmak adına son gösteri olsaydı keşke.



Konuşmalar her törenin en sıkıcı yönüdür.Klasik laflar,klişe ithamlar falan çok bayar.Ama bugünkü ayrı bir baydı.Çünkü ne yazık ki kimse bir kağıda iki satır bir şey hazırlamamıştı.Özellikle Faruk Özak bu konuda tam anlamıyla batırdı.



Bundan sonra gelen senfoni orkestrası ve mehter takımı iş birliği gecenin en iyilerindendi.Ama daha sonra gelen konser tadındaki bölüm açıkçası tam bir fiyaskoydu.Organizasyon bakımından değil.İşin konsepti bakımından.Fatih Erkoç'tan sonra Sezen Aksu,Yunan şarkıcılar ve Müslük Gürses çıktı ki birçok şarkı bırakın ekrandakileri,oradakileri bile hareketlendirmedi.Bu organizasyonun dünyada yayınlandığını düşünememiş olacaklar ki bu kadar yavan bir bölüm oldu.Ayrıca çok uzun süre aldı.Gecenin en kötü bölümüydü.Müslüm Gürses'i çıkarmanın mantığını bana anlatabilecek tek bir insan yoktur eminim.



Troya grubu klasik olarak güzeldi.Zaten en fazla süreyi aldılar.Başarılı diyebiliriz.Children of World projesinin çocuklarının son olarak çıkmasıyla bitti organizasyon.Ama burada da kafaya göre hareketler vardı.Kıraç çıktı ki anlayamadım.Bir kadın İngilizce olduğunu anlayabildiğim bir şeyler söyledi falan.Saçma sapan bir bölümdü.Yani sade mi süslü mü anlayamadık bile.Mesela ülke bayraklarının olduğu bölüm çok sadeydi çok yavandı.Ben profesyonel değilim bu işlerde.Ama benim düşündüklerime paraleldir birçok kişide.



10 puanlık bir sistem yaparsak ; 10 üzerinden 4 diyebilirim.Rezil olmadık.Ama Türkiye dışında ratingi çok çok düşük bir organizasyon yaptık.Kim bilir belki böyle olması daha iyiydi.

Hiç yorum yok: