Perşembe, Temmuz 04, 2013

NBA Transfer Günlüğü-3

drew0629
Temmuz ayının ilk saatleriyle açılan transfer sezonunu yazmaya devam ediyoruz. FA piyasasının şu an için en merak edilen konusu Howard’ın vereceği karar. Sebebi ise, Howard’ın kararının ardından Houston, Dallas, Atlanta gibi takımlar başka isimlere yönelerek değişik hamlelere geçiş yapacaklar. Dizinin ilk yazısında Howard’dan söz etmiştim. Önceki yazılara bakmak için buradan.

Bledsoe Sonunda Özgür
Takasın içeriğiyle başlayalım:
Suns’ın aldıkları: Eric Bledsoe, Caron Butler.
Clippers’ın aldıkları: Jared Dudley, JJ Redick.
Bucks’ın aldıkları: 2 tane 2. tur seçim hakkı.
Clippers’ta zincire bağlanmıyordu fakat Chris Paul’ün arkasında kalarak istediği süreleri bulamıyor, yeterince sorumluluk alamıyordu. Şutundaki istikrarsızlığı hala bir problem olan Bledsoe, atletik özellikleri ve penetresiyle ligin gelecekteki top 5 guard’larından biri olmaya aday.
Suns taraftarları için gelecek sezon en çok merak edilen şey Bledsoe’nun gelecek sezon göstereceği performans olacak. Birçok takım gibi 2014 Draftı’nda iyi bir yerden draft’a girerek yeniden yapılanmaya başlamak istiyorlar. Bledsoe hamlesi de bunun temeli oldu adeta. Suns’ın kadrosu gelecek yıllarda düşünmeyecekleri isimlerle dolu. Kısa vadede amaçladıkları şey; bu isimleri takaslarla bozdurarak, ileride takımda yan parça rolünü üstlenebilecek isimleri takıma katmak olmalı.
Takasın en karlı çıkanı Clippers oldu. Dudley ve Redick gibi iki olağanüstü şutörü kadrolarına kattılar. Doc Rivers’ın Clippers’ta oynatmak istediği sistem, hücum anlamında Del Negro’nun oynatmaya çalıştığı sistemden farklı olmayacak muhtemelen. Clippers’ın yol haritası hala çok net değil. DeAndre Jordan’dan memnun olmadıklarını, ellerine gelen güzel bir teklif karşılığında bırakabileceklerini düşünüyorum. O açıdan Garnett’in gelişi her şeyin oturması adına harika olurdu.
Bucks için yazacaklarım aşağıda. Sözler hazırladım.
Bucks Ne Yapıyor?
Son 10 yılda 4 kez play-off yapabilen ve bunların hepsinde ilk turda elenen Bucks, yaz döneminde ne yaptığını pek anlaşılmayan takımlardan. Redick için sadece 2 tane 2. tur hakkı almaları eleştirilebilir ancak benim daha çok takıldığım nokta, sezon içinde yapılan takas sonrası JJ’in bu şekilde gidişinin izlenmesi.
Takas günlerinin son günlerinde Milwaukee Bucks, JJ Redick’i almak için Tobias Harris,  Beno Udrih ve Doron Lamb’i vermişti. Tıpkı Redick gibi sözleşmesi biten Udrih’i kenara bırakırsak, diğer iki oyuncuyu vermesi çok büyük yanlıştı. Aslında bahsetmek istediğim kişi Harris’in kendisi. Orlando için büyük ‘steal’ oldu. Redick için bunları veren yönetim trade-sign ile Redick’i gönderip, karşılığında sadece 2 tane 2. tur draft hakkı aldı.
Salary cap’inde oldukça fazla yer olan, iyi takaslar ve FA’larla gayet iddialı konuma gelme potansiyeline sahip Bucks, ilk üç gününde FA döneminin hayal kırıklığı oldu.
Dün Nets hakkında yazarken Korver’la büyük ölçüde anlaştıklarını yazmıştım. Woj’dan gelmişti bilgi, yanlış olamazdı. Korver’la ilgilenen birkaç takım daha vardı. Bunlardan biri olan Bucks bugün teklifini yaptı. 3 yıl için $20 milyon önerdiler. Korver 10 yıllık NBA kariyerinde bir yılda en fazla 5 milyon kazandı. Bu yüzden kabul edeceğini düşünüyorum. Korver şu anda 32 yaşında ve bu teklifi kabul ettiği takdirde 35 yaşındayken 7 milyon kazanacak.
En çok dikkatimi çeken şey ise Bucks’ın Jennings’le anlaşmak için çabalaması ve diğer taraftan da OJ Mayo’yla masaya oturması. OJ Mayo’nun pası çok fazla düşünen bir oyuncu olmadığını biliyoruz. Jennings’in de şut tercihleri pek iyi değil. Milwaukee Bucks’ın, Jennings-Ellis ikilisinin sergilediği kişisel basketboldan kurtulma şansı varken, aynı yoldan devam etmeleri kesinlikle çok yanlış. Jennings’le yola devam edeceklerse yanına mutlaka iyi bir pasör veya topu paylaşmaktan kaçınmayan bir guard düşünmeliler.
Ginobili 2 Yıl Daha Spurs’te
Ginobili mart ayında yaşadığı sakatlıklar sonrasında iyi performans gösterememişti. En önemli maçlarda ön plana çıkan, sorumluluk almaktan kaçınmayan Ginobili, 7 maça uzayan final serisinin sadece 1 maçını domine edebilmişti. Serinin diğer maçları ve play-off’un çok büyük bir bölümünde hayal kırıklığıydı.
Kötü geçirdiği bir sezonun ardından 2 yıllık $14 milyon gibi bir kontrat alması fazla bir miktar olarak gözüküyor. Ginobili’nin finaldeki performansı düşünüldüğünde, Spurs’un gelecek 2 sezonunda Manu’nun ne gibi bir etkisi olacağını kestirmek oldukça güç. Sağlıklı olduğunda vereceği performans şüphesiz finalde gördüğümüzden daha iyi olacaktır.
Spurs’te Duncan, Parker, Manu ve Green’in sözleşmeleri 2014-15 sezonunun sonunda bitecek. Bu da demek oluyor ki, Popovich ve Duncan dönemi sona erdikten sonra Spurs yeniden yapılanma sürecine girecek. Bu yüzden Manu’nun kontratını çok fazla eleştiremeyiz.
Ginobili, Spurs’le geçirdiği bunca zamandan sonra başka bir formayla görmeyi istemeyeceğimiz biri. Sırf bu açıdan kalması benim hoşuma gitti.
Not: Ben bu yazıyı yazdıktan 3-4 saat sonra Korver 4 yıllığına Hawks'la anlaştı. Kontrat değeri 24 milyon. Hawks'ın da Bucks'tan farkı yok.

Hiç yorum yok: