Pazartesi, Haziran 28, 2010

Bilinmeyen Futbol Ülkeleri # Trinidad and Tobago

Trinidad and Tobago, Karayipler'de yer alan ve iki adadan oluşan bir ülkedir. Ülkede ağırlıklı olarak Hint aksanlı İngilizce konuşulmaktadır. Ülkenin en büyük ekonomik kaynağı turizm olarak gösterilebilir.



Trinidad and Tobago, Karayipler'in en başarılı futbol temsilcilerinden biridir. Ülkenin çoğunluğu futbolla ilgilidir. Trinidad and Tobago futbol ligi 10 takımdan oluşan küçük bir ligdir. Ülkenin en ünlü oyuncusu bir zamanlar Man.United oynayan Dwight Yorke'dur.



Trinidad Tobago, futbol tarihinde sadece 2006 yılında olmak üzere bir kez Dünya Kupası'na katılmıştır. Bu başarı ülkede büyük yankı uyandırmıştır.'Karayip Aslanları', Dünya Kupası elemelerinde CONCACAF grubunda üçüncü olarak play-off oynama hakkı kazanmıştır. Trinidad and Tobago, play-off maçlarında Bahreyn'i saf dışı bırakarak Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanmıştır.



2006 Dünya Kupası'nda Trinidad and Tobago B grubunda İngiltere, İsveç ve Paraguay ile eşleşti. Grubun ilk maçında Trinidadlı futbolcular, hayranı oldukları İngiliz futbolcular ile karşılıklı oynayacaktı. İyi bir savunma örneği gösteren ve son dakikalara kadar gol yemeden dayanan Trinidad and Tobago, son 15 dakikada Joe Cole ve Peter Crouch'ın golleriyle yıkıldı.



İkinci maçta ise Trinidad and Tobago tarihi baştan yazıldı. İsveç karşısında büyük bir direniş gösteren 'Karayip Aslanları', maçtan 0-0 beraberlik ile ayrıldı. Bu puan Trinidad and Tobago'nun Dünya Kupası'nda aldığı ilk ve tek puan olmuştu. Son maçında Paraguay'a 1-0 yenilerek kupadan elenen Trinidad and Tobago, evine mutlu bir şekilde dönmüştü. Onlar için tek olumsuz durum ise kupada gol atamamaları olmuştu.



Fakat 2006 yılından sonra Trinidad and Tobago'da futbolun, ülke turizm kadar geliştiği söylemek pek mümkün değil. Hala 2006 yılında yaşanılan hatıralar akıllarda...


Hiç yorum yok: