Salı, Aralık 20, 2011

Peja Bıraktı


Peja'nın dün bıraktığını öğrenmiştim fakat buraya yazma fırsatım olmadı. İki kelam etmek isterim. 2001'deki Avrupa Şampiyonası'nı çok çok iyi hatırlıyorum. Zaten ordaki performansı Kings'deki performansıyla parelel bir şekildeydi, yani muazzamdı. Hani kendi takımında döktürüp, milli takımda yatma şeklinde değildi.
2001'deki şampiyonada MVP ödülüne layık görülmüştü. Parelel demişken, o sırada içinde bulunduğu Kings takımı herkes tarafından efsane olarak nitelendirilir. Divac-Webber-Peja'sıyla muazzam bir takımdı. Takımı muazzam yapan Webber ve Divac gibi ellerine çok hakim uzunları bulundurması ve takım gibi takım olmasıydı. Ancak ne yazık ki istedikleri şeyleri yaparken engellere takıldılar ve başaramadılar. (Bakınız: Big Shot Rob) Kings'le birçok kez play-off görmesine rağmen bir türlü engelleri aşamadı. 2011'de Mavericks'le yaşadığı şampiyonlukta çok aktif olmasa bile, sağlam bir parça olabildi. O efsane Kings'in şampiyon olamaması da ayrı üzücü tabii.

Umarım forması emekli edilir, 8 yıl boyunca oynadığı Sacremento'da: 

-En çok maça çıkan ve en çok üçlük isabeti bulan, sayı ve dakika kategorilerinde kulubün 2.cisi ve Kings tarihinde en çok serbest atış isabeti bulan 3.oyuncu.

Kısaca, bayanlar baylar her güzel şeyin bir bitişi vardır. Peja Stojakovic basketbolu bıraktı.

Hiç yorum yok: