Cuma, Mart 23, 2012

NBA'deki Son Hamleler


Bu postta son takaslardan ziyade serbest bırakılıp yeni takımlarıyla imzalayan ve henüz boşta olan oyunculara ve onları isteyen muhtemel takımlara değineceğim.

Öncelikle  Derek Fisher'dan başlamak gerek. Çok çarpıcı bir hamleyle Lakers'dan adeta kapı dışı edilmişti. Sanıyorum kendi içinde bir kavgaya dönüştürdü. En azından yaptıkları, söyledikleri bunları gösteriyor. 6.şampiyonluk peşinde koşacağını söylemesi ve Lakers'ın kendi konferasındaki en büyük rakibi diyebileceğimiz Oklohoma City Thunder'la imzalaması kesinlikle bunu doğruluyor. Öte yandan Derek Fisher'ın en iyi zamanlarında bile efektif bir guard olmadığını biliyoruz ancak en kritik zamanlarda hiç çekinmeden yürek koyan ve asla geri adım atmayan bir karaktere sahip. Thunder'ın onunla ilgilenmesindeki en büyük payı bu karakter kısmına veriyorum. Saha içinde olmasa bile benchde olsun, soyunma odasında olsun o yüzüğü kazanmanın sırlarını verebilecek gerçek bir şampiyon.

Derek Fisher'ın Lakers'dan böyle ayrılması çok konuşuldu, bende burada azıcık değindim. İsteyen okuyabilir.

Miami Heat'in yaptığı hamleye geçelim: Ronny Turiaf. Turiaf'ın iyi hamle olduğu kesinlikle doğru. Fakat onun sağlıklı kalma konusunda sıkıntıları yok değil. Sakat geçirdiği uzun zamanlardan sonra Miami Heat formasıyla aynı şeyleri yaşamayacağını kimse bilemez. Gerçi mevcut kadroda yürütülen pivot rotasyonu için çölde bulunan bir damla su kıvamında. Anthony ve Pitmann'ın açık ara önünde olduğunu söyleyebiliriz. Sonuç olarak Miami Heat 5'inin en sorunlu bölgesine kısmen bir yama yapıldı. Yamanın tutup tutmayacağını zaman gösterecek.

Cleveland Cavaliers tarafından serbest bırakılan Ryan Hollins'da Boston Celtics'in radarında. Genel menejer Danny Ainge, Hollins'in oyununun takıma çok uygun olduğunu belirtmiş. Ayrıca Hollins'in takıma eklenmesi için kadrodan birisinin ayrılması gerekiyor. Bu ismin Chris Wilcox olması bekleniyor. Wilcox sakatlığı yüzünden sezonu kapatmıştı. Hollins rotasyona bir genişlik getirebilir. Bass ve Garnett'in arkasında süreler bulabilir. Geçtiğimiz sezon Cavaliers formasıyla iyi maçlar çıkardıktan sonra kaybolduğu maçlar da seyrettirmişti.

Lig sonuncusu Charlotte Bobcats tarafından serbest bırakılan Boris Diaw'ın da Spurs'e gideceği konuşuluyor.  Diaw, bildiğimiz üzere her pozisyonu kaldırabilir yetenekte bir oyuncu. Spurs için böyle bir jokeri kadrosunda bulundurmak büyük bir hamle olur. Ayrıca Tony Parker'ın takımda yer alması da Diaw için büyük şans.

Trail Blazers tarafından serbest bırakılan Mehmet Okur tedavisine devam edeceğini ve herhangi bir takımla anlaşmayacağını belirtti. Memo'nun kontratı bu sezon bitiyor.

Hiç yorum yok: