Cumartesi, Haziran 04, 2011

Belçika:1 Türkiye:1 Maç değerlendirmesi



      Heysel faciasının yaşandığı stad olan Roi Baudouin Stadı'nda Belçika ile oynadığımız Avrupa Şampiyonası Elemeleri grup maçı 1-1 lik eşitlikle sonuçlandı. Belçika 4.dakikada Çağlar'ın ıskası ile gelişen atakta Serdar Kesimal'ın topu uzaklaştıramaması sonucu Marvin Ogunjimi'nin önünde kalan topu ağlara göndermesi ile öne geçerken, eşitliği 22.dakikada Arda'nın kalitesini konuşturduğu pozisyonda Burağa al da at dercesine verdiği pas ile gelen gol ile yakaladık.

      Aslında Arda'nın yapmış olduğu asist ve bunun sonucunda gelen gol dışında 'net' bir atağımız neredeyse yoktu. Bana göre maçın yıldızı olan Manchester Cityli stoper Vincent Company'nin Kazım'ın tehlike yaratabilecek şutunun önüne atlayıp atağı savuşturması Belçika adına önemliydi. Belçika için en önemli pozisyon ise saç stili ile bir diğer Belçikalı futbolcu Fellaini'yi(Everton) andıran Witsel'in kaçırdığı penaltıydı. Sanırım maçı takip eden birçok kişi Witsel'in penaltıyı kaçıracağını tahmin etmiştir veya bana öyle geldi…:)

      Bir diğer gelişme ise Hiddink cephesinde yaşandı. Maç sonu röportajında Chelsea'nin başına geçeceği hakkındaki soruyu; genç bir Milli Takım yarattım, takımın geleceği iyi, benim geleceğim hakkında neler yaşanacak ilerleyen günlerde göreceğiz şeklinde yanıtlayarak kafalarda soru işareti bıraktı. İstikrar gerçekten çok önemli bir kavram ama gerek çağırılan oyuncular gerek Hiddink geldiğinden beri oynatılan defansif futbol Hiddink'e olan güveni sarstı. (Aslında ne derece Hiddink'in takımı onu da bilmiyoruz. Sanki Oğuz Çetin F.C oynuyor sahada.:) )

      Maç hakkındaki yorumunda ise Hiddink; Türk halkının sonuca sevinmesi gerektiğini, Belçika teknik direktörü Leekens ise skorun kendileri için üzücü olduğunu belirtti.


      Grubumuzdaki puan durumunu hatırlayacak olursak,

      Group A

      Teams

      P

      Pts

      1

      Germany

      6

      18

      2

      Belgium

      7

      11

      3

      Turkey

      6

      10

      4

      Austria

      6

      7

      5

      Azerbaijan

      5

      3

      6

      Kazakhstan

      6

      3

      Belçika'nın gelecek maçı deplasmanda Azerbaycan ile, biz ise kendi sahamızda Kazakistan ile karşılaşacağız. Komşudan galibiyet en azından beraberlik bekliyoruz.


      Maçın adamı olarak Vincent Kompany'i gördüğümü belirtmiştim. Gerçekten sahanın en iyisiydi. Bir stoper oyuncusunda olması gereken bütün özellikler mevcut kendisinde. Fizik deseniz onda, hava hakimiyeti onda, top tekniği iyi, uzaktan şutları var,resimlerde de gördüğünüz gibi ayaklarını da çok iyi kullanıyor. Daha ne olsun? Her takıma lazım bir Kompany.

Hiç yorum yok: