Perşembe, Haziran 02, 2011

Elveda Bobo !



Lige erken havlu atmasının sonucu olarak stressiz bir sezon geçiren Beşiktaş, 'ya tutarsa' mantığıyla, eski oyuncumuz Zago'nun tavsiyesiyle, 2005-2006 sezonunun devre arasında kiralık olarak kadrosuna katmıştı Bobo'yu.

Çıktığı ilk maç olan Diyarbakırspor deplasmanında henüz altıncı dakikada Sergen'in asisti ile topu ağlara göndererek(Sergen sürekli Bobo'nun ilk golünün asistini kendisinin yaptığını söyler) Beşiktaş tarihinin en golcü yabancı futbolcusu olma yolundaki ilk adımını atıyordu. Kim tahmin edebilirdi ki Zago'nun bir telefonuyla kiralanan adamın Beşiktaş tarihinin en golcü yabancı futbolcusu olabileceğini? Sanırım hiç kimse.Kiralık olarak yarım sezon forma giydiği Türkiye'de Lig ve kupa maçlarında attığı toplam dokuz gol ve Beşiktaş'ın o sezon Bobo'nun da katkılarıyla Türkiye Kupası şampiyonu olması, Bobo'nun Beşiktaş'ta kalmasını sağladı. Bonservisi iki milyon dolar karşılığında Corinthians kulübünden alındı. Kiralık oyuncu pozisyonundan kurtulan Bobo, 2006-2007 sezonunda Beşiktaş için birbirinden kritik goller attı.

Beşiktaş'ın UEFA'da gruplara kalması yolunda son engel olan CSKA Sofya eşleşmesinde uzatmalarda attığı gol ile Beşiktaş'ı gruplara taşıyan Bobo, ligde Antalya deplasmanında attığı üç gol ile ligdeki ilk hat-trickini yapmış oldu,Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe'ye attığı gol, Beşiktaş'ın finale yükselmesini sağladı. Erciyesspor ile yapılan kupa finalinde 101.dakikada attığı gol ile kupayı Beşiktaş'a kazandıran Bobo o sezon Türkiye Kupası'nda attığı 7 gol ile gol kralı oldu.


2007-2008 sezonunda öyle bir maç oynandı ki, Bobo için çok özel bir gündü. Trabzon'un altıncı dakikada 2-0 öne geçtiği maçta Beşiktaş 25.dakikada beraberliği yakaladı ve Bobo'nun 72. dakikada attığı gol ile 3-2 öne geçti,golden birkaç dakika sonra Rüştü'nün kırmızı kart görmesi ve Beşiktaş'ın oyuncu değişikliği hakkının dolması sonucu kaleye geçen Bobo maçın sonuna kadar kalesini gole kapayarak hem attığı gol hem de kurtarışlarıyla Beşiktaş'ın Trabzon karşısında üç puanı almasını sağladı. Maçtan sonra Bobo için Trabzon Kaplanı t-shirtleri ve formaları basıldı. Bobo o sezon ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde forma giydi. Özellikle Liverpool'a ve ardından Marsilya'ya attığı goller hala akıllarda.

Liverpool maçında attığı gol için



Aynı sezon Bobo için bir önemli ilk daha yaşandı ve dönemin Brezilya teknik direktörü Dunga tarafından İrlanda ile yapılacak maç için aday kadroya çağrıldı. Beşiktaş'tan da Brezilya Milli Takımına çağrılan ilk oyuncu olmuş oldu.
2008-2009 sezonu Bobo'nun Fenerbahçe karşısındaki 2 gol,1 asistlik inanılmaz performansı ile gelen Türkiye Kupası ve ardından Denizli'de kazanılan şampiyonluk (aynı zamanda Bobo'nun ilk Lig şampiyonluğu (Şampiyonluk maçının yaşadığım şehirde, Denizli'de olması benim için de unutulmaz bir andı.) Beşiktaş'ı çifte kupalı şampiyon yapmıştı.
Bir sonraki sezon Beşiktaş için kötü Bobo için iyi bir sezon oldu.

Bu sezona ise çok iyi başlayan Bobo ligin ilk yarısında attığı gollerle takımının en golcü futbolcusu oldu,Avrupa Ligi'nde önemli goller attı ayrıca Portekiz'de oynanan Porto maçında uzaklardan çektiği şut İlker Yasin'in anlattığı Beşiktaş maçlarında, heyecanlandığı ilk pozisyon olarak tarihe geçti.

Geçirdiği sakatlıklardan sonra toparlayamayınca Ocak ayı transfer döneminde Almeida transfer edildi ve Bobo yedek kulübesinin yolunu tuttu. Sezonun bitmesinin ardından (bu arada bir Türkiye Kupası daha geldi) Bobo'nun sözleşmesini uzatması için yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadı ve Bobo sessiz sedasız aramızdan ayrıldı.İstanbul'dan,Beşiktaş'tan,İnönü'den bir Bobo geçti. Belki çok yetenekli değildi ama özellikle Fenerbahçe'ye attığı gollerle taraftarın gönlünde taht kurdu. Her şey için teşekkürler Bobo. Beşiktaş taraftarı seni unutmayacak.

3 yorum:

maestro dedi ki...

Gerçekten unutulmayacak ve sessiz sedasız ayrıldı. hiçbir haber sitesi geçmedi ben de senin twitter'ından gördüm. Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancılardan. Bundan sonra ne yapacağıyla ilgili haber var mı?

G. dedi ki...

Twitter hesabından çok klas bir veda yaptı.Ordan bakabilirsin:

https://twitter.com/#!/Bob13bjk

Adsız dedi ki...

Mesajını yeni gördüm kusura bakma. :)
Sporting Lisbon'dan teklif gelmişti ama gelen teklif Beşiktaş'tan aldığı paranın çok çok altında bu yüzden anlaşamadılar. Fransa'dan birkaç kulüp ilgileniyor ayrıca Bursaspor'un da teklif yapabileceği konuşuluyor. Ama Beşiktaş'tan aldığı parayı hiçbir takım vermeyecektir. :)
Bobo veda mesajlarına twitter hesabından devam ediyor. Duygulanmamak mümkün değil.