Pazar, Haziran 26, 2011

Beşiktaş Kaptanlığı !


'Beşiktaş kaptanlığı' akıllara öncelikle Baba Hakkı'yı getiriyor ama son yıllardaki kaptanları Baba Hakkı üzerinden değerlendirmek istemiyorum. Baba Hakkı Beşiktaş'ın ete kemiğe bürünmüş halidir. Beşiktaş'a (Baba Hakkı'ya) haksızlık olmasın.

Günümüz 'profesyonel' futbolcularından, eski kaptanlarımızın belli başlı özellikleri olan; örnek,mütevazı,ağırbaşlı,inatçı,çalışkan,disiplinli,amatör ruhlu,gerektiğinde ağır abi olmak gibi özelliklerin tamamını beklemek hayalperestlik olur ama Beşiktaş yönetiminin son yıllarda kaptanlığa layık gördüğü kişiler gerçekten unutulmaz kaptanlarımızın kemiklerini sızlatacak, Beşiktaş kaptanlığı bu kadar düştü mü? Dedirtecek cinsten.

Kimler kaptan olmadı ki son yıllarda Beşiktaş'ta? Her yönüyle dağınık bir görüntü çizen Serdar Özkan, Koray Avcı, yetenek düşmanı,yakın bir arkadaşımın deyimiyle 'tahta bacak' Mert Nobre, sadece karizması sayesinde kredisini artırmış olan Matias Delgado, isim olarak yanlış bulmuyorum ama Beşiktaş'ta 'hayaletini' izlediğimiz Nihat Kahveci, son olarak futbolu kafasında bitirmiş olduğu; Beşiktaş yönetiminin kampa geç katılması halinde ceza uygulayacaklarını belirtmesi üzerine, sorun değil cezayı öderim, açıklamasından belli olan,kaptanlığın ne olduğundan bihaber olduğunu düşündüğüm(Beşiktaş'taki kaptanlığı böyle maalesef) Guti Hernandez.

Ben Beşiktaş futbolcusu olsam Guti'nin 'vurdumduymaz' tavırlarına rağmen kaptanlığının sürmesini yadırgardım. Muhtemelen kulüp içinde yadırganıyordur zaten.

Son yıllarda kaptan sıfatına uyan tek isim İbrahim Üzülmez oldu belki de. Çok iyi bir futbolcu değildi ama mücadelesini,formasını,inatçılığını,hırsını kaybetmedi hiçbir zaman. Bu özellikleri sayesinde istisnasız her hocanın gözdesi oldu. Ve bu özellikleri sayesinde o zaten iyi bir kaptandı. Onu iyi anlayabilene... Canlı yayında Demirören tarafından yıllarca takmış olduğu kaptanlık pazubandı, bir daha Beşiktaş'ta koluna geçirememek üzere kendisine takdim edildi. Guti,Üzülmez kıyasından anlaşılacağı üzere iyi bir kaptan olmanın yetenek ile hiçbir alakası yok. Daha farklı özellikler gerektiriyor. Daha soyut özellikler.

Daha yeni sezon hazırlıkları başlamamışken, başlamak üzereyken bu sorunun halledilmesi gerektiğini düşünüyorum. İbrahim Üzülmez ile yaşamış olduğu tartışmalarda art niyetli olmadığını düşündüğüm İbrahim Toraman, takıma katılalı kısa bir dönem olmasına rağmen ve Guti'den 3 yaş küçük olmasına rağmen takımın gerçek 'abisi' görüntüsünü veren Simao ve gerçek bir profesyonel olan Fabian Ernst benim adaylarım. :) Yerli oyuncu kalmadı takımda bu sebepten ötürü kaptanlık adayları da yabancı oyuncularımızdan çıkıyor ama birçok yabancı oyuncumuzun yerli oyuncularımızdan daha iyi profesyonel daha iyi Beşiktaşlı olduklarını düşünüyorum.

Bakalım Guti 'reyisimizin' sonu ne olacak? Kaptanlık konusunda bir gelişme yaşanacak mı? Bekleyip görücez. :)


Hiç yorum yok: