Pazar, Ağustos 09, 2009

Devşirelim mi ?




Son günlerde milli basketbol takımımız için sık sık gündeme gelen devşirme oyuncu konusunda birkaç şey yazmazsak olmaz.


Öncelikle kulağa garip be kardeşim.Biz de devşirince TAM devşiriliyor.İsmiylen,soyadıylan falan filan.Willie Solomon'u düşünsenize ne olurdu ? Ali Süleyman ? Mesela Rusya'da JR.Holden'ı milli takımında oynatıyor ama isimlerde değişiklik olmuyor bildiğim kadarıyla.

Olayın öteki tarafına bakacak olursak ben açıkçası futbolda da basketbolda da buna karşıyım kardeşim.Eğer başarı için Amerika'dan oyuncu devşirmek lazımsa size derim ki bakınız İspanya.Bakınız A.B.D'yi yenen Yunanistan (Schortsanitis demeyin bana ne olur).
Uzun lafın kısası gerek yoktur böyle işlere.Ne yani A.B.D'de Howard'dan önce çektiği uzun sıkıntısını gidermek için Avrupa'lı mı devşirseydi ? Yetiştireceksin kardeşim.Oyuncu yetiştireceksin.Yugoslavlar'ı hiç mi bilmiyoruz ? Aha işte onlar tam anlamıyla zönk diye oturan bir örnektir.Yeni Enes Kanter'lerde yetişir.Ama yok biz adam devşirip onların önüne duvar örelim diyorlarsa kendi bilecekleri iştir.
Mete Budak

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Devşirmeyelim o ayrı konu, ona bende karşıyım ama isim konusuna açıklık getirmek gerekiyor. T.C. anayasası gereği T.C. nüfusuna sahip isimler, türk isimleri kullanmak zorundalar. Misal bizler de gidip oğlumuza Richard, Yuri, Raul gibi isimler koyamayız durum bundan ibaret.

C.T.

The Answer dedi ki...

METE HER ZAMANKİ YAZILARINI YAZMIŞSIN ÇOK GÜZEL GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNDİN DIŞ TARAFLARDAN OYUNCU ALMAKTANSA GÜNEYDOĞU VE DOĞU BÖLGELERİNE HER BAKIMDAN(BASKETBOL,FUTBOL VS.) DESTEK YAPSALAR NE KADAR ENES KANTER OLCAK Bİ BİLSENİZ...BASKETBOLCULAR SADECE BATIDA DEĞİL ANNESİNİN KARNINDAN BASKETBOLCU OLANLAR DOĞUDADA VARDIR AMA ISRARLA DIŞARDAN OYUNCU ALMAK İSTİYOR ÜLKEMİZ