Cuma, Ağustos 14, 2009

Enes Kanter Olayı


Genç Yıldız Enes Kanter dün itibariyle Amerika'ya uçmuş,eğitimini orda sürdürme kararı almıştı.Sabahdan bir sürü yazılar okudum,sonra onları düzelten son dakika haberleri.Sonuç olarak Fenerbahçe ve Türk basketboluna takımsal başarı olarak hiçbir şer veremeyecek Enes Kanter.Hidayet Türkoğlu,Mehmet Okur gibi adamlar ilk önce türk takımlarında basketbolu öğrenip takımlarına hizmet edip gitmişlerdi NBA'e.Enes'in üzerinde Fenerbahçe'nin çok büyük emeği olduğunu düşünüyorum.

Sabahdan beri bu konu hakkında bilgisi olan kişiler bizi bilgilendirdi.Salsabaskette Anıl Aksaç'ın,Megabaskette Nejat Sayman'ın,Sepettopunda Mete Aktaş'ın yazılarını okudum.

Ortaya çıkan son sonuç şudur;

Enes Kanter Amerika'Da The Henderson International School adlı okulda eğitimini sürdürcek.Bu okulun direk bir basketbol takımı yok.Ancak bu okulun basketbolda sponsor olduğu bir takım var:"Findlay College Prep"



--Mete Aktaş'dan alıntı:Bu takımda bulunan öğrenciler eğitimlerini The Henderson International’da sürdürürken, lisedeki basketbol kariyerlerini ise Findlay College Prep adı altında kurulan takımda sürdürüyolar.

Ve bu takım 2008-09 sezonunda USA TODAY gazetesinin Amerika’daki tüm liseler arasından seçtiği “Super 25” listesinde 33 galibiyet “0” mağlubiyetlik derecesiyle 1. sırada yer alırken, sezonu ise Ulusal Liseler Turnuvası’nda finalde Carmelo Anthony, Kevin Durant, Michael Beasley, Rajon Rondo ve daha bir çok ismi yetiştiren bir basketbolcu fabrikası olan Oak Hill Akademisi’ni 74-66 yenip Amerika şampiyonluğunu kazanarak noktalamış. Üstelik bu karşılaşmayı ESPN televizyonu naklen yayınlamış.--

Kısacası Enes yuvadan uçtu.Gönül isterdi ki Fenerbahçe Ülker'e de hizmet etseydi ancak olmadı.

Hiç yorum yok: