Cuma, Temmuz 23, 2010

Dünyanın Yıldızları #2


Miloš Teodosić / 1987 Sırbistan

Turnuvada dikkatle izlememiz gereken basketbolculardan biri de Milos Teodosic. Sırp ekolünü tam anlamıyla parkelere yansıtan başarılı guard, çok yönlü oyunu ile dikkat çekiyor. Gerek perdelerden sonra potaya doğru driveları ile gerek perdeden sonra attığı mesafe tanımaksızın şutları ile durdurulması zor bir oyuncu haline geliyor Teodosic. Hem Olympiacos'da hem de Sırbistan Milli takımında beraber çalıştığı koç Dusan Ivkovic'in genç guard'ın bugünlere gelmesindeki etkisi büyük.

23 yaşındaki oyun kurucu, 3 sezondur Olympiacos forması giyiyor ve son 2 sezonda Euroleague'de Final-Four gördü. Son Euroleague sezonunun en değerli oyuncusu seçilmesi de kalitesini gösteren diğer bir öge. Sırp ekolünün yetiştirdiği en önemli oyun kuruculardan biri olan Teodosic, daha çok set hücumlarında etkili ve başarılı olan bir basketbol stiline sahip. Açık saha ve serbest oyuna uygun bir yapısı olduğu söylenemez.

Tekrar milli takıma dönersek, Teodosic alt yaş gruplarında, yaşıtlarına göre dünyanın en iyisi kabul ediliyordu. Alt yaş gruplarında birçok dünya şampiyonluğu kazanan Teodosic, genç yaşta Sırbistan A Milli Takımının yükünü taşımak zorunda kaldı. Fakat bu yükü başarıyla taşıdı ve oynadığı basketbolla adından sıkça söz ettirdi. Eurobasket09'da Sırbistan'ı finale taşıyan en önemli parçalardan biriydi. Turnuvada gösterdiği performans ile turnuvanın beşine de seçilmişti.

Evet dediğim gibi Milos Teodosic, büyük bir sakatlık problemi ile karşılaşmaz ise turnuvanın yıldızı olmaya aday. Sırbistan'ı, büyük yıldızların olmadığı bir turnuvada madalyaya doğru taşıyabilir.

1 yorum:

HayattanSıkıldıgımda dedi ki...

Batum değilde bu adam aday.