Pazartesi, Temmuz 19, 2010

WNBA Dosyası

WNBA sezonun önemli bir bölümü geride kaldı. Bu senenin şampiyonluk adayları ortaya çıkarken, beklentileri boşa çıkaran ve kötü dönemler geçiren takımlar da oldu. 12 takımın mücadele ettiği WNBA normal sezonunda, takımlar 6'lı konferanslarda iki grup halinde yarışıyor.

Batı konferansında Seattle Storm'un hanedanlığı oluşmuş gibi duruyor. Oynadığı 20 maçın 18'i kazanan Storm, ligi domine eden takımların başında geliyor. Kadrosunda Avustralyalı Lauren Jackson'u bulunduran Storm'un diğer önemli parçaları Sue Bird, Swin Cash ve Svetlana Abrosimova olarak göze çarpıyor. Jackson'ın gösterdiği performans ise müthiş. Sayı krallığı sıralamasında, Diana Taurasi'nin ardında 22.1 sayı ortalaması ile ikinci sırada bulunan Jackson, ribaund krallığında da iddialı konumda. Seattle Storm, şu anda batı konferansında en yakın takipçisi Phoenix Mercury'e 10 maç fark(8-12) atmış durumda.



Phoenix Mercury demişken iki Fenerbahçeli kadın basketbolcuyu da atlamak olmaz. Ligin sayı kralı Daina Taurasi ve Penny Taylor'ı kadrosunda bulunduran son şampiyon eski gücünden uzak gözüküyor. Fakat Play-offlarda neyin ne olacağı hiç belli olmaz. Tangela Smith ve Candice Dupree gibi önemli yan parçaları da düşündüğümüz de Mercury'nin şampiyonluk için hala en önemli adaylardan biri olduğunu söyleyebiliriz.

Phoenix Mercury'den ayrılarak New York Liberty'nin yolunu tutan eski Fenerbahçeli Cappie Pondexter ise çok formda. 18 Temmuz gecesi Doğu Konferansının lideri Indiana Fever karşısında attığı 40 sayı ile kariyer rekorunu kırdı. Ayrıca bu rekor kulüp tarihinde bir maçta en çok atılan sayı olma özelliği de taşıyor. Şu an Doğu Konferansının dibinde bulunan Liberty de hedef en azından Play-offlara kalabilmek. Sanırım bu hedef için takımda Pondexter'a destek verebilecek kapasitedeki önemli isimlerin de, katkı vermesi gerekiyor. Yoksa her maçta Pondexter'ın 40 sayı atması bir şey ifade etmiyor, görüldüğü gibi.



Doğu Konferasında Indiana Fever ve Atlanta Dream arasında bir çekişme var. İki takımda aynı galibiyet oranına sahip bugün itibariyle. Kadrosunda eski Fenerbahçeli Tammy Sutton- Brown ve Ebony Hoffman'ı bulunduran Fever, bunun yanında WNBA'in en önemli basketbolcularında 'bayan hırsız' olarak adlandırabileceğimiz(top çalmadaki üstün yeteneği nedeniyle) Tamika Catchings'te takımda yer alan diğer tanıdık isim.

Atlanta Dream ise şampiyonluğun favorisi olan takımlardan biri. Eski Galatasaraylı Yelena Leuchanka, Erika de Souza, Becky Hammon ve ligin sayı krallığında üçüncü sırada bulunan Angel McCoughtry, Dream 'in kadrosundaki önemli isimler olarak göze çarpıyor.



Diğer tanıdık isimlere gelince, Galatasaray'ın yeni transferi Sylvia Fowles 18.0 sayı ortalaması ile sayı krallığında 6. durumda. Fenerbahçe'nin Avustralyalı forveti Penny Taylor 17.6 sayı ortalaması ile Fowles'ı izliyor. Yine Galatasaraylı kadın basketbolcular, Seimone Augustus 17.3 ile oynarken, Sophia Young 15.1 sayı ortalaması tutturdu.

Böylece bir bölümü geride kalan WNBA hakkında gelen bir toparlama yapmış olduk, kadın basketbolcuların kısa sezonları Eylül ayındaki Play-off finalleri ile sonuçlanacak.

Hiç yorum yok: