Pazar, Temmuz 18, 2010

Kafa Atmanın Cezası Diskalifiye

2010 Fransa Bisiklet Turu'nda öyle bir ilginç olay oldu ki yıllarca hafızalarda yer edinecek cinsten. Tour de France'ın 11.etabının son 100 metresinde gerçekleşen olay, etabı kazanan Mark Cavendish'in de önüne geçti.

Etabın son 100 metresine kadar her şey normal gidiyordu. Kaçan gruplar ve daha sonra yakalanan gruplar şeklinde. Kaçan gruplar yakalandıkça da, bir sprint finişinin olacağını hepimiz anlıyorduk. Sprint krallığı için ise üç adayımız vardı. Bunlar; Thor Husvod, Alessandro Petacchi ve Mark Cavendish'ti. Bu iç isim etabın bitmesi yaklaşık 1 km kala sprint için yerlerini almışlardı.



Son 100 metre girildiğinde Team Coloumbia'da Mark Cavendish'i tur boyunca hep taşıyan, yani Candevdish'e iyi bir pozisyon sağlayan Mark Renshaw atağa kalktı. Fakat yanında Yeni Zellandalı Julian Dean de vardı. Kendine yer bulmak isteyen Renshaw, pozisyon bulamayınca, Dean'e kafa atarak kendisine yer bulma çabası içine girdi. Hem bu kafa atmalar bir tane değildi, arka arkaya gelen 3-4 kafa darbesiydi. Sonunda istediği pozisyonu bulan Mark Renshaw, Mark Cavendish'e yol açarak etabı kazanması sağladı. Hatta Renshaw, Dean'e kafa atmasının yanında Cavendish'in arkasından gelen Tylor Farrar'ı da bariyerlere sıkıştırarak engelledi. Daha sonra zaten Tylor Farrar yarıştan çekildiğini açıkladı.



Herkesi şoke eden görüntüleri izledikten sonra organizasyon başkanı Jean Fransua Pegueot bir açıklama yaptı: "Bu bir bisiklet sporu, kavga değil. Kendisi turun geri kalanın da yarışamayacak." diyerek Mark Renshaw'ın Fransa Bisiklet Turu'nda yolun sonunun geldiğini açıkladı. Renshaw diskalifiye olurken, Mark Cavendish üçüncü etap zaferini kazandı. Fakat unutulmayacak olan yine Mark Renshaw'ın kafa darbeleri olacak tabii ki.

Hiç yorum yok: