Pazar, Temmuz 11, 2010

Bu Maçı Kim Kazanırsa Şampiyon Olacak ! Futbol Çok Enteresan...

Her şey Ömer Üründül'ün 2010 Dünya Kupasını yorumlamak amacıyla TRT ekibiyle, Güney Afrika'ya gitmesiyle başladı. Günde en az bir maç yorumlayan Ömer Abimiz, her geçen gün kendini bitirdi. Adeta bu turnuva ile yazarlık hayatına harakiri yaptı.



Bildiğiniz üzere Ömer Üründül, babasından kalma şekilde, Burger King'in Türkiye'deki ortaklarından. Zengin bir iş adamı olan Üründül, futbol yorumculuğundan para almadığını her yerde bağıra bağıra söylüyor. Futbolu sadece zevk için yorumladığını söyleyen saygıdeğer abimize söyleyelim ki, yorumları bizi zevkten dört köşe ediyor.



Alan daraltma, bloklar arası bağlantı, prese dayalı çağdaş futbol, kontrollü oyun, kollektif uyum, kritik anda skor avantajı, Hakan Şükür tipi çağdaş forvet, oyunu geride kabul etme, pres etkinliği, hücum varyasyonu, kombinezonlu atak, adam eksiltme gibi futbol terimlerinin yaratıcısı da yine Ömer Abimiz.



Aslında futbol yorumculuğuna kötü başlamamıştı Üründül. İlk olarak Tercüman gazetesinde boy gösteren büyük yorumcumuz, giderek kendini geliştirdi ve 1996 Avrupa Şampiyonası için televizyon yorumcusu oldu. O günden sonra gazetelerde bilimum yazı yazan Ömer Üründül'e daha öncede büyük tepkiler vardı. Fakat 2010 Dünya Kupası ile bu eleştiriler zirve noktasına ulaştı.



Buradan 16 yaşında olarak, neredeyse 4 katı yaşıma gelmiş bir insana ahkam kesmek istemem. Fakat sanırım buradan saygıdeğer spor yazarımıza bir tavsiye de bulunabilirim. Ömer Abimizin en büyük sorunu, kendi oluşturduğu ve yukarıda da yazdığım kalıpların içinde kalmış olması. Sanki maç içerisinde önünde yazanları okuyor gibi hissediyor seyirci. Tabii bu yaştan sonra insanın kendisini değiştirmesi de çok zor.


Hiç yorum yok: