Salı, Temmuz 13, 2010

Kısa Kısa Basketbol Haberleri


- San Antonio Spurs, Brezilyalı yıldız oyuncu Tiago Splitter ile anlaştı. Geçen sezon Caja Laboral ile İspanya Ligi(ACB) şampiyonluğu yaşayan Splitter, uzun zamandır NBA'ye göz kırpıyordu.

- Montepaschi Siena ile sözleşmesi sona eren Romain Sato Dallas Mavericks yolunda. Geçtiğimiz günlerde Olympiacos'a imza atması beklenen Orta Afrika Cumhuriyet pasaportuna sahip oyuncunun, NBA sıcak baktığı biliniyor. 29 yaşındaki basketbolcu daha önce 2004-2005 sezonunda Spurs ile sözleşme imzalamış fakat fazla süre bulamamıştı.

- Efes Pilsen'den Printezis hamlesi. 25 yaşındaki Yunan forvet ile sözleşme imzalamak isteyen Efes, Printezis'in kararını bekliyor.

- Barcelona'dan veteranlara teşekkür. Geçen sezonun Euroleague şampiyonu Regal Barcelona, Boniface N'dog, Jordi Trias, Xavi Rey ile yolları ayırma noktasına geldi.

- Dallas Mavericks, Fransız pivot Ian Mahinmi ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. 2 yıl için 1.8 md alacak olan Mahinmi, geçtiğimiz iki sezonu Spurs'te geçirmişti. Mahinmi minumum kontrat alarak 2 yılını Mavericks'te geçirecek.

- Orlando Magic, gezgin oyuncu Quentin Richardson ile sözleşme imzaladı. Free agent konumundaki Richardson geçen sezonu Miami Heat'te geçirmişti.

- Efes Pilsen'in Euroleague'deki rakiplerinden Power Electra Valencia, tecrübeli guard Omar Cook ile 2 yıllığına anlaştı.

Hiç yorum yok: