Salı, Temmuz 13, 2010

Hedo Phoenix'te

Phoenix Suns ve Totonto Raptors arasında beklenen anlaşmaya varıldı ve Hedo'ya Arizona yolu gözüktü. Toronto takasta Hedo'ya karşılık, Suns'ta isteneni veremeyen Leandro Barbosa'yı kadrosuna kattı.

Geçtiğimiz sezon Toronto'da aradığını bulamayan Hedo için de olumlu bir takas olduğunu düşünüyorum. Özellikle Suns'ın tempolu oyunu ve Steve Nash gibi lider bir guarda sahip olmaları Hedo için büyük artı. Hedo'nun tam da kendi oyun stiline göre bir takım bulduğu kanısındayım.

Nash'in yaşlanmasıyla birlikte alıcağı sürenin azalması, topu elinde isteyen Hedo'nun lehine olacaktır. Ancak Suns'ın pota altında sırtı dönük oynayabilen bir pivotunun olmaması ayrıca Josh Childress'ında Suns'a dahil olması Hedo'nun uzun forvette oynamasını gerektirecektir. Buna karşın Hedo'nun atletik yapısı ve dışardan şutu atabilmesi Hedo'yu ligin en iyi uzun forvetlerinden biri yapacaktır.

Bundan iki sezon önceki Boris Diaw'ın Suns'ta oynadığı rolü üstlenebilir mi dersiniz. Kendinden cüsseli oyunculara karşı oynaması Hedo'nun savunmada yıpranmasına ve dolayısıyla hücum da çokta söz sabihi olamaması anlamına da gelebilir. İşte burası tam bir muamma. Hedo, ya tekrar All-Star seviyesine ulaşacak ya da tam anlamıyla dibe vuracak. Bakalım basketbol tanrıları hangisini karar verecek.


Tabi ki gönlümüz Hedo'nun All-Star!a seçilen ikinci Türk olmasından yana :)
Hedo'nun performansını merakla bekliyor ve izlemek için sabırsızlanıyorum.

Başarılar Hedo.

Hiç yorum yok: