Pazar, Temmuz 11, 2010

Children Of The World 2010


Basketbol Dünya Şampiyonası yaklaşadursun, TBF dünya basketbol tarihinde bir ilki gerçekleştirmek için de gün sayıyor. 'Children of the World 2010' adı verilen TBF ve FIBA ortak projesi, farklı ülke ve kültürlerden 24-31 Ağustos 2010 tarihleri arasında 14 yaş grubundaki 300 genç basketbolcu ve 150 basketbol koçunu İstanbul’da bir araya getiriyor.

Aralarında Venezuela, Brezilya, Afganistan, Yeni Zellanda, Tayland, Togo, Zimbabve, Kore, Bangladeş ve Botsvana’nın da bulunduğu 99 farklı ülkeden ve Türkiye'den bu organizasyona katılacak olan gençlere hayatları boyunca nadir karşılaşacakları özel fırsatlar sunulacak. Bu fırsatların başında ise uluslararası bir organizasyona katılma şansı geliyor.
Proje kapsamında genç basketbolcular yıldız basketbolcularla buluşacak, Dünya Şampiyonasını izleme fırsatı bulacak ve Dünyaca ünlü koçlardan eğitim alacaklar.

'TBF, bu projeyle basketbol kültürünün Dünya çapında pekiştirilmesini, genç elçilerin büyük bir organizasyonun parçası olmalarını, böylelikle hem eğitim hem de sorumluluklar konusunda onlara yol göstermeyi ve her konuya ilgili ve hassas birer dünya vatandaşı olarak gelişmelerinde aktif rol almayı amaçlıyor.'

Hiç yorum yok: