Pazar, Ağustos 29, 2010

Şampiyonada 2.Gün


Litvanya 70-68 Kanada

Litvanya için kolay geçmesi beklenen bir maçtı.Ancak öyle olmadı.Kanada ilk periyotu üstün geçtikten sonraki üç periyot başa baş geçti.Ancak Litvanya tecrübe faktörü ve Kleiza'nın 18 sayı 10 ribaundu ile maçı kazandı.Dün turnuvayı kafada bitirmiş dediğimiz Kanada bugün çıkıp ders verdi bize.Litvanya'ya da bir göz dağı oldu.

Angola 79-65 Ürdün

Son derece ilginç bir maçtı.Dünün sürpriz takımı Ürdün Avustralya'yı neredeyse yeniyordu.Angola ise ilk günün en ağır yenilgisini alan takımdı.İbre Ürdün'ü gösteriyordu ama kazanan Angola oldu.

Amerika Birleşik Devletleri 99-77 Slovenya

Hırvatistan'ı bozguna uğratan ABD Slovenya'ya da aynı tarifeyi uyguladı.Slovenya biraz daha dirense de baskılı savunma ve hızlı hücumlara onlar da çözüm bulamadı.Slovenya ve Hırvatistan maçı çok eğlenceli olacak.Ancak Hırvatlara daha fazla şans tanırken şu an Slovenya'yı daha iyi gördüm.Amerika ise finale kadar pek sorun çekmeyecek gibi.Durant 22 sayı 4 ribaund ile oynadı.

Fransa 86-59 Lübnan

İspanya'yı yenerek büyük sürprize imza atan Fransa için kolay bir maç oldu.Lübnan'ın hedef maçı değildi zaten.Turnuvaya harika başlayan Gelabale attığı 18 sayıyla iyi performansına devam ediyor.Fransa grup birinciliği için önemli adımlar atıyor.Özellikle Kanada karşısında zorlanan Litvanya daha da ümitlendirdi onları.

Almanya 82-81 Sırbistan

Günün en güzel maçıydı kuşkusuz.Ama Kayseri ve İzmir grubunu izletmeyen NTV saçmalığı bizi bundan mahrum bıraktı.Özetlere kaldık.Almanya dün de Arjantin'i elinden kaçırmıştı.Çok iyi bir basketbol oynuyorlar.Nitekim bugün de Sırbistan'ı yendiler.İki kez uzatmaya giden maçı hakeden kazandı.Jan Jagla attığı 22 sayı ile Nowitzki'yi aratmadı.Sırbistan'da Perovic 20 sayı attı.Şimdi Sırbistan Arjantin'i yenerse grupta işler feci karışacak.

Hırvatistan 75-54 İran

Haddadi 27 sayıyla oynamış.Ama yetmemiş.Hırvatistan kolay geçti.Yazacak pek bir şey yok.

Arjantin 74-72 Avustralya

Arjantin dün Almanya karşısında yeterince zorlandıktan sonra bugünde Avustralya'yı çok zor geçti.Efes World Cup boyunca yettiği kadar oynadığını görmüştük.Ancak bugun Avustralya'nın oyunun son bölümündeki tutukluluğu olmasa maçı kaydebilirlerdi.Scola attığı 31 sayıyla takımını ipten aldı.Avustralya ise zaten kazanamaya çok da odaklı olmadığı bir maçı kıl payı kaçırdı.Avusturalya'da Ingles'in 22, Mills'in 21 sayısı vardı ancak Maric'in sayı bulamaması şaşırtıcı.Almanya'nın bugünkü galibiyetiyle grup biraz karıştı gibi.

Brezilya 80-65 Tunus

Turnuvaya çok da büyük hedeflerle gelmeyen Tunus ikinci maçınıda kaybetti.Brezilya rahat götürdüğü maçı istediği gibi kazandı ve fire vermedi.Barbosa 21 sayısıyla takımını sırtlayan oyuncu oldu.

Hiç yorum yok: