Çarşamba, Eylül 01, 2010

Şampiyonada 4.Gün


Türkiye maçının ayrıntılarını maçı sahadan izleyen arkadaşımız Ankara İzlenimleri başlığı altında ele alacak.


FilDişi Sahili 66-72 Rusya

C grubunun ilk karşılamasıydı.Açıkcası maçtan önce çok zevkli bir karşılaşma beklesemesemde,Fil Dişi genel olarak maçın içinde kalmayı başardı.Rusya maçı tam anlamıyla koparamasa da maçın hakimi olduğu açıktı.Geriye de düşmelerine rağmen kontrolü elinde tutmayı başardı Blatt'ın takımı.Fil Dişi ise gerçek anlamda kısıtlı bir kadroya sahip.Sonlara doğru uzun süreler alan oyuncular yorgun düştüler.Diabate ve Lamizana takımı sırtlamaya çalışsa da olmadı.Kone'de sınırlı basketbol zekasıyla içerden olabildiğince etkili olmaya çalıştı.Son çeyrekte Lamizana oyunun biraz daha içerisinde olabilseydi,Rusya'nın bir sürpriz yaşama ihtimali çok da az olmazdı.Ancak Blatt doğru hamlelerle takımını önde tutmayı ve kontrolün kendilerinde kalmasını başardı.

Rusya'nın ve David Blatt'ın oynattığı oyun çoğu kimselerin hoşuna gitmese de benim hoşuma gitmekte.Monia ve Mozgov gerçekten izlemesi zevkli adam.Khryapa yine sahada yoktu,gözlerimiz onu aradı.Ve Ponkrashov.Onun tarzı ve driveları cidden çok iyi.Fakat şutu inanılmaz şekilde kötü.Boş şutları dahi sokamıyor.Bi adam eksik yanını hiç mi geliştirmez.Halbuki bu kadar iyi oyunu okuyan ve oyunu gören bir adamın ceza şutlarını sokabilmesi çok önemli.

Sonuç olarak üstte gördüğünüz üzere kazandı Rusya.Mozgov ve Kaun toplamda 32 sayı kaydetti.Bunda da rakip potaaltının zayıf olması büyük etken.



Yeni Zelanda 108-76 Lübnan

Turnuva başlamadan önce D Grubunun 4.sırası için kapışacak takımlar belliydi.Lübnan,Kanada,Yeni Zelanda.Kanada ilk 3 maçını da kaybederek aradan çıktı.Bu maç onun için çok önemliydi.Ancak Yeni Zelanda rakibini yenerek önemli bir avantajı eline geçirdi.

Maç boyunca önde olan taraf Yeni Zelanda'ydı.İlk periyodu 32-16 önde kapatan Hakacılar,devreyide51-32 önde bitirdiler.Oyunun kontrolünü elinde tutan Yeni Zelanda 3.periyodu 81-56,maçı da 108-76 kazandı.

Bakalım Lübnan İspanya'ya karşı sürpriz yapabilecek mi? Yazmakta bile zorlanıyorum ancak belirli senaryolarda yok değil..



Porto Riko 84-76 Çin

İkiside Yunanistan'a kök söktürmüştü,biri bireysel hatalardan diğeri ise dış etkenlerden dolayı kaybetmişlerdi o maçı.Porto Riko'nun Çin'e oranla daha komple bir takım olduğunu söylemeye gerek yok.Çin elindeki kadrodan maximum verimi alıyor bu turnuvada.Porto Riko ise göze hoş gelen bir oyun sergiliyor.

Ramos'un bu maçta çok etkili olmadığını ve ona uygun maç olmadığını belirterek başlayım maçı değerlendirmeye.Çin oldukça dirençli bir oyun sergiledi,maç 80-65'e kadar tam anlamıyla bitmedi.Yani 36 dakika güzel bir maç seyrettik.Vassalo'nun harika oyunu Porto Riko'yu galibiyete taşıyan temel etken.Karşı tarafta ise NBA forma giymiş ve hala giyen iki oyuncu turnuvada sükse yaptılar.Yi Jianlian ve Zhizhi Wang.Yi 24,Wang 17 sayı kaydetti.Çin için gruptan çıkmak zor gibi gözükse de sonuna kadar zorlayacaklardır.Porto Riko'nun önünde bir Fildişi maçı var,cepte gözüken..



Fransa 68-63 Kanada

Şampiyonayla ilgili yazılarımda nerede Kanada geçse,en az bir kez dengesiz lafını kullanıyorum.Ve yine kullanıyorum,dengesiz takım Kanada.Maçın nasıl bir çekişme içinde geçtiğini anlatmak için periyod sayılarını vermemiz yeterli gibi:

1. PERİYOT: 15-15
DEVRE: 28-28
3. PERİYOT: 46-48
Sonuç:68-63

Son 3 dakikaya 59-58 önde giren Fransa,ıkınarakta olsa kazanmayı bildi ve 3 de 3 yaptı.Kanada ise kazanabileceği iki maçıda kötü kaybetti.Batum 24 sayıyla takımını sırtlarken,karşı tarafta Joel Anthony'yi kullanma problemi yaşadı Kanada.Anthony sadece6 sayı kaydedebildi.

Fransa'dan ilk 3 maçıda almasını beklemiyorduk heralde.



İspanya 73-76 Litvanya

İspanya sürpriz yapmaya devam ediyor.Fransa'dan sonra ikinci firesini verdi.Aynı saatlerde Türkiye maçını izlediğimden çok ahkam kesmeyeceğim.Ancak 3.periyotta 18 sayı öndeyken maç vermek,İspanya'nın kafa yapısının pek sağlam olmadığının bir göstergesi.Bu mağlubiyetle grubu 2.bitirme şansları kalmadı.

Açıkcası bir takım ayak oyunları ve senaryolarda çıkmaya başladı.İspanya eğer grubu 3.bitirirse yolu çok zorlaşacak.Fakat 4.bitirirse,muhtemelen bizimle eşleşip Amerika'dan da kurtulacak,bakalım Dünya Şampiyonasında bizleri neler bekliyor..

Hiç yorum yok: