Pazartesi, Ağustos 30, 2010

Şampiyonada 3.Gün


Not : Slovenya-Hırvatistan maçının ayrı değerlendirmesi için buradan.

Sırbistan 112-69 Ürdün

Teodosic'in geri döndüğü maçtı.7 sayı 7 asistle oynadı.Zaten Sırbistan için rahat bir maçtı.Keselj 21 sayı ile oynarken ilk iki günün başarılı ismi Rasic 8 asist yaptı.

İran 71-58 Tunus

İran'ın gruptaki hedef maçıydı ve Asya Şampiyonu kazanmayı bildi.Haddadi 23 sayı 13 ribaund ile göz doldurdu.Tunus için turnuvanın sonuna geldik.

Avustralya 78-43 Almanya

İlk iki gün Arjantin ve Sırbistan ile savaşan ve Sırbistan'a sürpriz yapan Almanya bu maçta tükendi.Önceki gün iki uzatma oynayıp çok fazla efor harcayan Almanya grubu üçüncü bitirme ümidini korusa da averajda çok gerilere düştü.Bu ağır mağlubiyet aynı zamanda Almanya'nın lider oyuncu eksikliğini tekrar gösterdi.Avustralya adına iyi bir maçtı.Ancak onlar için turnuvanın gerisi çok iyi geçmeyecek gibi.

Amerika Birleşik Devletleri 70 - 68 Brezilya

Basketbol şampiyonlarında grup kuraları çekildiğinde ilk önce gözler Amerika'nın grubunda olur. 2010'da da değişen bir şey yoktu benim için. Dışarıdan bakıldığında Amerika'yı kapasite olarak zorlayabilecek iki takım görüyorduk. Gün geçtikçe Amerika kadrosunun tamamen değişmesi, diğer iki takımın Amerika'yı zorlama ihtimalini biraz daha kuvvetlendirmişti. Tahmin ettiğim iki takım; Slovenya ve Brezilya'ydı.

Bazıları tarafından genç kadro bazıları tarafından B takım olarak değerlendirilen Rüya Takım'ın gruptaki fikstürü zordu. Dinlenme gününe kadar Hırvatistan, Slovenya ve Brezilya ile karşılaşacaklardı. 3 günlük iyi performansın ardından işler Amerika için daha kolay olacak gibi gözüküyordu. Ancak ilk iki maçtaki rakipler, daha çok şuta dayalı ekipler olduğundan Amerika'ya uygun ekiplerdi. Skorlarda bu yönde gelişiyordu. İlk iki maçta Amerika rahat oyunla galibiyete uzandı.

Beklentiler artık Brezilya'ya çevrilmişti. Amerika'yı gruplarda belki de turnuvada durdurabilecek nadir takımlardan biriydi Amerika. Sert pota altı ve yaptıkları iyi savunma Amerika'nın oyun stiline ters gelebilirdi -ki öyle de oldu. Nene Hilario ve Anderson Varejao ikilisinin eksiliğine rağmen maçtan kopmayan Brezilya neredeyse maçı kazanıyordu. Son 5 saniyede potanın içinden çıkan iki top Amerika'ya galibiyeti ve büyük bir ihtimalle grup birinciliğini getirdi. Ancak Brezilya hem Amerika'ya hem de diğer takımlara büyük bir mesaj verdi. İki önemli eksiği ile çıktığı maçta bu kadar direnç gösterebilen Brezilya, turnuvada sürpriz işlere imza atabilir. Ayrıca Marcelo Huertas'ı bugün gösterdiği performans nedeniyle ayakta alkışlamak lazım.

Maçın İstatistikleri :

Kevin Durant 27 sayı, 10 ribaund, 7 top kaybı.
Marcus Vinicius 16 sayı, 3 ribaund, 1 blok.

Angola 70 - 91 Arjantin

Maalesef maçı izleyemediğim için skor yorumculuğu yapmak istemiyorum. Sanırım ilk 3 günün geride kaldığı turnuvada bir Arjantin değerlendirmesi yapmak kötü olmaz. Manu Ginobili ve son olarak Andres Nocioni'yi kaybeden Arjantin, büyük takım olmasının avantajını kullanıyor. Zor da olsa ilk iki maçı kazanan Arjantin, Luis Scola önderliğinde grup birinciliğine doğru emin adımlarla ilerliyorlar. Önlerindeki tek engel Almanya'ya kaybetmiş olan Sırbistan var. Ancak çeyrek final ve ötesi için ümit veriyorlar mı derseniz, fazla emin konuşamam.

Joacqim Gomes 16 sayı, 7 ribaund, 5 asist.
Luis Scola 32 sayı, 8 ribaund, 3 top çalma.

Hiç yorum yok: