Perşembe, Temmuz 08, 2010

Galatasaray'a Arnavut Takviyesi

Galatasaray gelecek sezon için ilk yabancı transferini gerçekleştirdi. Arnavut futbolcu Lorik Cana ile 4 yıllığına anlaşan Cimbom, Cana'nın eski kulubü Sunderland'e 4.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Lakabı "yok edici" olan Cana, sert ve mücadeleci futbolu ile tanınıyor.

Lorik Cana, Cevad Prekazi ve Duro'dan sonra Galatasaray'da forma giyen 3. Arnavut futbolcu oldu. İsviçre ve Fransa vatandaşlıkları da bulunan Cana daha önce PSG ve Marsilya'da görev yaptı. Orta sahanın ortasında görev yapan Arnavut oyuncu, Arnavutluk Milli Takımının kaptanlığını yapıyor.


Senelik 2 milyon Euro alacak Cana, saldırgan futboluyla takıma önderlik yapabilecek kapasitede bir futbolcu. Sunderland'in kaptanlığını da yapan Cana'nın isminin okunuşu ise biraz ilginç. Arnavut kökenli bir basketbolcu olan Ermal Kuqo'nun söylediğine göre Lorik Cana ismi, "Lorik Tsana" şeklinde okunuyor.



Lorik Cana, daha Türkiye'ye gelmeden esprileri de yapılmaya başlandı. Bu esprilerin bazıları şunlar :

Çok "Cana" yakın biri.
Dişe diş, "Cana" kan.
Lorik "Cana" geleceğine mala gelsin.



Lorik Cana, Galatarasay'ın ihtiyaç duyduğu ve taraftarların çok seveceği bir futbolcu stiline sahip. Cana, maçlardaki hırslı tavırlarıyla dikkatleri çekiyor. Negatif özellik olarak ise Cana için hücuma pek çıkmaması gösterilebilir. Sunderland'de oynadığı 31 maçta gol atamayan Cana, PSG'de oynadığı 69 maçta sadece 2 gol atabildi.

Hiç yorum yok: