Pazar, Temmuz 04, 2010

Tuğba'dan Buza Veda!




Daha 8 yaşında milli sporcu olarak uluslararası yarışmalara katılmaya ve ülkemizi buz pateni dalında temsil etmeye başlayan (Türkiye'ye ilk Balkan şampiyonluğunu kazandırmıştır.) 25 yaşındaki Tuğba Karademir, kendi internet sitesi aracılığı ile aktif spor yaşantısını bıraktığını açıkladı. Bu üzüntü verici gelişmenin sebebi olarak üniversite öğrenimini gösteren sporcumuzun açıklaması şöyle:


''Üzülerek ve anlayışınıza sığınarak aktif sporcu olarak faaliyetlerimi sonlandırdığımı sizlerle paylaşmak isterim. 5 yaşımdan beri kendimi adadığım ve 20 yıldır hayatımın tamamını dolduran bu spordan, yaşam biçimimden kopma kararı almak, ne benim için ne de ailem için hiç kolay olmadı. 13,5 yıl önce ülkemizi, ailemizi kısaca her şeyimizi geride bırakıp buraya göç etmek üzere verdiğimiz karar bile daha kolaydı. Hem ben, hem de ailem, bu spor ve ülkemizi temsil etme uğruna yaptığımız fedakarlıklardan asla pişman değiliz, ancak bunu daha fazla sürdürmek için gereken motivasyonu da kendimde bulamıyorum. Ayrıca yıllardır spor hayatım nedeniyle yavaş tempoda sürdürmeye çalıştığım üniversite eğitimimi bir an önce tamamlamam, benim için daha önemli hale geldi. Herkese destekleri için teşekkürlerimi sunuyorum.''


Bu veda mesajından sonra Türkiye, zaten fazla içli dışlı olmadığı bir branşa da veda etmiş oldu adeta. Tuğba yıllardır buzda ülkemizi -tek başına- başarıyla temsil ediyordu. Sporcumuzun son yıllarda uluslararası düzeyde çok önemli başarıları olmasa da (ki tek başına temsil ettiği bir ülke adına gayet yüksek derecelerdi bunlar) Türkiye yavaş yavaş bu sporu tanımaya başlamıştı. Bu haber Tuğba'nın fanlarıyla beraber Buz Pateni Federasyonu'nu da üzmüş olmalı ki Asbaşkan Tekelioğlu yaptığı açıklamada, bu vedanın zamanlamasını 'düşündürücü' bulduklarını belirtti.


2011'de Erzurum'da yapılacak olan Universite Kış Oyunları'ndan önce Tuğba'nın kararından döneceğini umut ediyoruz. Bir düşünsenize Türkiye'de böyle önemli bir organizasyon yapılıyor ve ülkemizin bu organizasyondaki en önemli temsilcilerinden biri 7 ay önce aktif spor yaşantısına son veriyor. Asbaşkanla aynı fikirde olmamak elde değil, zamanlama gerçekten 'düşündürücü'.

1 yorum:

Onur dedi ki...

Hiç mi sorumluluk duygusu yok,sonuçta bu alanda teksin.Bence hiç zaka kullanılmamış,bu karar alınırken!!