Çarşamba, Temmuz 07, 2010

Yine Yeniden !

Fenerbahçe 4 yıl önce basketbol şubesinde yapılanma kararı almıştı. Ülker ile imzalanan sponsorluk anlaşması ise bu oluşum için dev bir adımdı. Başarılı geçen Aydın Örs'lü yılın ardından sürpriz bir şekilde koç Bogdan Tanjevic ile anlaşılmıştı. Tanjevic için düzenlenen basın toplantısında Mahmut Uslu, hedef yıl olarak 2010'u göstermiş ve 3 yıl içerisinde Final-Four oynayacak bir kadro kurulacağını söylemişti. Üç yılda koç bakımından bir istikrar yakalanırken, oyuncular açısından bunu söylemek pek mümkün olmadı.



Fenerbahçe Ülker, Bogdan Tanjevic ile geçirdiği ilk yılda Euroleague'de TOP 8'e kalmıştı. Fakat kadroda bir türlü istikrar yakalanamıyordu. Aydın Örs döneminden beri devam eden istikrarsızlık takımda büyük yaralara yol açmıştı. Önce Kaspars Kambala'nın doping olayı, İbrahim Kutluay'ın takımdan ayrılması, Willie Solomon'un NBA yolunu tutması takımda huzursuzluk yaratıyordu.



Fenerbahçe Ülker, 3 yıl içinde hedefi olan Euroleague'de Final-Four için umut ışığı vermişti. Fakat o ışık hep orada kaldı, hiçbir zaman gerçek olmadı. Fenerbahçe Ülker sağlam Türk oyuncu kadrosuyla, Türkiye'de başarı sağlarken Avrupa'da ileriye gidemedi. Sonraki yıllarda en fazla TOP 16 görebilen Fenerbahçe Ülker'de yine büyük bir değişim gerekiyordu.



Gelecek sezon için takımın sportif koordinatörlüğüne Aydın Örs'ü getiren Fenerbahçe Ülker, koç pozisyonu için Hırvat Neven Spahija ile anlaştı. Takım için atılan bu adımlar taraftarlara ve basketbolseverlere ümit veriyordu. Daha sonra Marko Tomas, Engin Atsür ve Kaya Peker gibi önemli oyuncular takıma transfer edildi. Aleks Maric transferinden sonuç alamayan Fenerbahçe Ülker, Real Madrid'de oynayan Litvanyalı pivot Darius Lavrinovic'î kadrosuna kattı. Diğer bir yandan da Gordon Giricek, Lynn Greer, Ömer Aşık, Semih Erden, Rasim Başak, Serhat Çetin gibi önemli oyuncuların takımdan ayrıldı.



4 yıllık periyot içerisinde beklenilen başarılar elde edilemedi. En azından bunu Avrupa için söylemek doğru olur. Çünkü Türkiye Ligi'nde 4 yılda 3 şampiyonluk kazanılmıştı. Ancak büyük bir spor kulübü olma amacında olan Fenerbahçe, Avrupa'da başarıyı hedefliyordu. Bunun için en sağlam, güçlü ve doğru adımlar gelecek sezon için atıldı. Mahmut Uslu ve Bogdan Tanjevic ikilisinden kurtulan takım, profesyonellerin eline bırakıldı. Takımda Roko Ukic, Damir Mrsic, Marko Tomas, Emir Preldzic, Mirsad Türkcan, Gasper Vidmar, Darius Lavrinovic gibi Yugoslav ekolünün birçok temsilcisinin bulunması büyük bir avantaj olarak gözüküyor. Ayrıca koç Neven Spahija'nında bu ekolden olduğunu düşünürsek Fenerbahçe Ülker'in bir "takım" olabilme yolunda hızla ilerleyeceğini düşünüyorum. Doğru adımlar ile başlanılan bu sezonun Fenerbahçe Ülker açısından başarılı geçmesini umut ediyorum. Taraftarlar doğru oluşum içinde olan bu takımın Final-Four, en azından TOP 8 görmesini bekliyor, yine yeniden...

Fenerbahçe'nin 2010-2011 Sezonu Muhtemel Kadrosu :

Roko-Leni Ukic
Engin Atsür
Damir Mrsic
Marko Tomas
Ömer Onan
Tarence Kinsey
Emir Preldzic
Mirsad Türkcan
Kaya Peker
Darius Lavrinovic
Oğuz Savaş
Gasper Vidmar


Hiç yorum yok: