Çarşamba, Temmuz 07, 2010

Wade ve Bosh Heat'de : Peki Ya Diğerleri?


Diğerlerine geçmeden önce şurada verdiğim haberi ufak çaplı değerlendirelim.Miami'nin Lebron'un hareketini beklediği konuşuluyordu ancak onlar beklemedi.Bosh ile Wade'i kendi saflarına çekmeyi başardılar.Kim ne derse desin Free Agent döneminin en büyük 4-5 yıldızından 2'siydi bunlar.Chris Bosh hakkında kafamda çok soru işaretleri olsada,Wade'i tutmak elbette harika.

Bosh hakkındaki soru işaretleri şunlar:Toronto kariyeri boyunca takımının 1 numaralı opsiyonu oldu,20-25 şut attı.Miami'de bu şansları bulamayacak,elbette takımın 2 numaralı opsiyonu olacak.Bunu kaldırabilir mi,zaman gösterecek.Ancak Toronto'daki rahatlığı bulamayacağı kesin gibi.

Kabul edersiniz ki Toronto çok vasat bir takım,ondan dolayı burda göstereceği performans için Toronto'da yaptıklarını referans olarak kabul etmek yanlış olur.Ünlü nba yazarı Bill Simmons twitter'ında bahsettiğim durumu şöyle özetlemiş:

"Chris Bosh: 7 seasons, 1 2nd-team All-NBA, 0 All-D's, 5 lotteries. Career: 211-320. Playoffs: 3-8. No more calling him a "superstar" please."

Bu adam doğru dürüst play-off'da oynamadı,play-off'larda nasıl reaksiyon vereceğini de bilmiyoruz.Chris Bosh'ın Miami hücumlarındaki rolünü görmek için sabırsızlanıyorum.Açık açık söylüyorum,onun Toronto'da yaptıkları bana biraz balon istatistikler gibi geliyor.
Bide şu konu var,kararını yarın açıklayacak Lebron Miami'ye gidebilir deniliyor.Salary Cap'ında bi kaç oynamayla aslında yaratılabiliniyor o boşluk,ancak bunun gerçekleşme ihtimalini çok düşük görüyorum.

Yarın Lebron'un vereceği karar diğer takımların kaderini çizecek.Özellikle Chicago gibi büyük bir şehir için,bu yaz döneminden çok şey beklerken,Wade-Lebron-Bosh-Amare 4'lüsünden birini kadrosuna katamaması büyük hayal kırıklığı yaratacaktır.Lebron'un Bulls'u tercih etmediğini varsayarsak,Free Agent piyasasında süperstar niteliğinde adam kalmıyor açıkca.Sadece Boozer'la,sadece David Lee'yle lottery'ye oynanır anca.Eğer Lebron New York'a gitmesse,Miami pastadan en büyük dilimi aldı diyebiliriz.

Gözüme de ilginç bir detay takıldı ayrıca,2 gün önce twitter açan Lebron James'in-nereye gideceği milyonlar tarafından sabırsızlıkla beklenen adam-,Location bölümüne KİNG OF AKRON yazması bana çok ilginç geldi.Cleveland ihtimali her zaman vardı ama bu detay-ki saçma gelebilir-biraz daha yüksek sesle çıkmaya başladı içimde.

New York'un durumu kesinlikle Chicago'nun durumundan çok çok daha iyi.En azından Amare'yi kattılar kadrolarına.Eddie Curry'nin ölü kontratıyla bir guard alıp,Doğu'da 4'ü 5'i zorlayan bir takım haline gelebilirler.Chicago ise Lebron'un onları seçmemesi halinde resmen kazıpa oturacak,yağlı falanda değil.Chicago gibi büyük bir şehrin,oyuncuları ikna etmek konusunda sıkıntı yaşamasıda ayrı bir soru işareti.

1 yorum:

HayattanSıkıldıgımda dedi ki...

Hatırlıyorsan Amare'yi Nash taşıyor demiştir.Bosh'u da Toronto'da adam olmaması kurtarıyor demiştim.Miami adına olumlu hamle Wade'dir.Bosh'ta eh azıcık gzl hamle.Ama senin dediğin şeyleri bende düşünüyorum.