Cumartesi, Eylül 29, 2012

KG: Allen'la Konuşmuyorum


Celtics'in medya gününde Pierce ve Garnett Boston.com'a konuşmuşlar. Ray Allen'ın ve Kevin Garnett'in serbest kalmasından sonra yeniden yapılanmaya gidileceğini çoğumuz düşünmüştü. Garnett'in tekrar anlaşıp Allen'ın Celtics'in son yıllardaki en büyük rakibi Miami'ye gitmesi olayları daha dramatik bir hale getirdi. Allen şampiyonluk kazanamamış bir oyuncu olsa hak verilebilirdi veyahut Boston kontrat önermese. İkisi de değil halbuki.

Rondo'nun aldığı sorumluluğun Ray Allen'ı rahatsız ettiği haberleri çıkmıştı. Ardından olimpiyatlar sırasında Doc Rivers bunu doğrular nitelikte açıklama yapmıştı.

"Onun gitmesinin sebebi Rondo'dan çok benim. Çünkü Rondo'ya topa sahip olmasını ve yönetmesini söyleyen bendim."

Sonuç olarak Celtics demirbaşları Allen'ın bu kararına oldukça öfkeli ve şaşkın. Dün medya gününde Garnett Ray Allen'ın numarasının kendisinde olmadığını ve onunla iletişime geçmeye çalışmadığını söyledi. Pierce ise Allen'ın tercihine çok şaşırdığını, ailesi için bu kararı verdiğini düşündüğünü söyledi. Ayrıca Pierce, Garnett'in dönüp dönmeyeceği hakkında en ufak bir bilgisi olmadığını da ekledi.

"Dönüp dönmeyeceği hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Yeniden yapılanma istemiyordum. Şimdi ise beraber emekli olma şansımız var. Ve muhtemelen emekli olasıya kadar beraber oynayacağız."

Sonuç olarak Miami Heat-Boston Celtics maçı sezonun en heyecanlı maçlarından biri olacak. Bunu söylemekten sıkıldım ama Celtics'in olduğu yerde umut vardır, öyle sonucu atıp tutamazsınız. Geçen sezon güzel bir örnek.

Houston GM Darly Morey Soruları Cevapladı



Reddit'e üye olsam bile pek yüzüne bakmadığımdan soru sorma şansından mahrum kaldım. Ancak Reddit'teki üyeler güzel sorular sormuş Houston Rockets GM'i Morey'e.

-Dikembe Mutombo seninle konuştuğunda sadece kafanı sallayıp evet mi diyorsun?

-Evet. Sonrasında her zaman yanında taşıdığı 4 telefonun 1'inden mesaj atmasını söylerdim.

-Jeremy Lin koltuğunda kalmak istese izin verir miydin?

-Evet

-Sence şu anda ligin en korkutucu takımı hangisi?

-Miami. Bu takım oluştuğundan beri aynı şeyi söylerim.

-Takımların başarılı olmak için 2 veya daha fazla süperstara ihtiyaç duyduğu fikrine bakışınız nedir? Ayrıca benzer yetenekteki oyuncularla-sizin sisteminiz gibi- oluşan sistemle şampiyonluğun geleceğini düşünüyor musunuz?

-Şampiyonluk için elit oyuncu dediğim NBA'in en iyi 10-20 oyuncusundan birine kesinlikle ihtiyacınız var. Bunlardan birine sahip olmadan şampiyon olan herhangi bir takım yok. Biz şu anda şampiyonluk yarışı içerisinde değiliz. Yao Ming takımdan ayrıldıktan sonra asıl amacımız üst düzey bir oyuncuyu kadroya katmak oldu. Bu yaz yaptığımız hamlelerde ise All-Star olabilecek veya maaş sınırında fazla sorun çıkarmayacak ve all-star seviyesinde bir oyuncuyu kadroya katmak adına yapılan bir takasta işimize yarabilecek oyuncularla ilgilendik.

-Ömer Aşık ve Jeremy Lin All-Star mı? Veya herhangi bir elit oyuncu için takasta kullanabileceğiniz parçalar olabilirler mi?

-Lin geçen sene All-Star seviyesinde oynadı. O seviyeleri koruması çok kolay değil. Ömer ve Lin'in ikisi de takımdaki esnekliği artırıp, bizi amaçlarımıza daha yakın yapacaktır.

-Peki ya 04' Pistons hakkında ne düşünüyorsun? Billups ve Hamilton o yıllarda en iyi 20 oyuncu sıralamasını çok çok gerilerinde olurlardı. Ya da Rasheed?

-Bana kalırsa Ben Wallace ve Chauncey Billups o sıralarda All-Star performansı sergiliyorlardı. Zaten 1 sene sonra 4'ü birden All-Star seçilmişti. Pistons ligin en iyi defans takımıydı, Ben Wallace da bunun 1 numara sebebiydi. Ömer Aşık da defansıyla All-Star olabilecek potansiyele sahip. Olup olamayacağını zaman gösterecek.

-Önümüzdeki sezon Ömer Aşık'ı nasıl kullanacaksınız? Nasıl faydalanacaksınız?

-Bize faydası olmayacak herhangi bir oyuncuya senelik $8 milyon harcamıyoruz. Savunmamızın en önemli parçası olacak. Ayrıca oyunun hücüm yönünü de Kevin McHale ve Carroll Dawson'la birlikte geliştireceğini düşünüyoruz.


Darly Morey çok dürüstçe cevaplar vermiş. Devamı için buradan.


Pazartesi, Eylül 24, 2012

Fesenko NBA'i Takip Etmiyor


Utah'da geçirdiği ziyan sezonlardan  sonra geçtiğimiz sezon Indıana'yla sadece 3 maça çıkabilen Fesenko, Chicago Bulls'la idmanlara çıkacağını twitledi. Ayrıca Fesenko eski takım arkadaşları Korver, Brewer ve Boozer'ı göreceği için heyecanlı olduğunu yazdı. NBA'de forma kovalayan bir oyuncunun gerçekleşen transferlerden  bu kadar uzak kalmış olması epey enteresan.




Brewer'ın Knicks'e Korver'ın ise Hawks'a gittiğini belirten twitler gelince Fesenko bilmediğini de twitledi.




Her neyse, umarım idmanlarda beğenilmez de geldiği gibi ayrılır.